Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-03-01

Liko bulvių košės? Puiku! Galėsite pasigaminti nepaprastai skanius blynukus su parmezano sūriu! :)

                                                                                 

  Būna, tikrai būna, kad ima ir lieka bulvių košės. Bent jau man taip nutinka gana dažnai, nes vi-sa-da nuskutu keliomis bulvėmis per daug ir vėliau tenka visai smagiai pasukti galvą, ką gi daryti su ne tokiais jau ir gausiais košės likučiais :) Bet iš tiesų, tai nieko čia blogo, nes vakarykštės trintos bulvės gali tapti puikiais blynukais su parmezano sūriu! Jie nepaprastai gardūs, pasidengę traškia sūrio ir džiūvesėlių plutele, o viduje minkšti ir purūs. Skamba puikiai, tiesa? Taip ir yra! Pakako vos vieno karto paragauti, kad kaskart gamindama bulvių košę mintyse pagalvočiau, kaip būtų gerai, kad jos liktų daugiau (oh, tikras gardumas man jie) :)

 


INGREDIENTAI:


•    Likusi vakarykštė bulvių košė arba šviežiai sutrintos virtos bulvės;
•    1 kiaušinis;
•    Keli šaukštai džiūvesėlių;
•    Keli šaukštai  smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
•    Šiek tiek purškiamo alyvuogių aliejaus.


KAIP GAMINTI:


1.Iš bulvių košės formuokite norimo dydžio blynelius. Jei bulvių košė yra skystesnė, tuomet įberkite šiek tiek miltų.
2.Gerai išplakite kiaušinį.
3.Smulkiai tarkuotą parmezaną sumaišykite su džiūvesėliais.
4.Blynelius apvoliokite kaušinio plakinyje ir sūrio bei džiūvesėlių mišinyje.
5.Paruoštus blynelius dėkite į kepimo skardą, lengvai apipurškite alyvuogių aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol dailiai apskrus ir pasidengs tokia traškia plutele. Galite įjungti ir grilio režimą, tik tuomet dažniau pažiūrėkite į orkaitę, kad blynukai neperdegtų.

 

 

Virtuvės užrašai. Blynukus galite apibarstyti šviežiomis petražolėmis ir patiekti su grietine ar kokiu kitu mėgstamu padažu. Puikiai tinka ir kaip garnyras! :)

 

                

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK