Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-03-23

Maistingi, sotūs ir labai paprastai pagaminami blynai visai šeimai.

                                                                               

 Kai vakare lieka virtų avinžirnių, kitos dienos pietums dažniausiai ruošiu maistingus, sočius ir tikrai skanius avinžirnių blynus, kuriuose puikiai įsitaiso ne tik morkų, bet ir citrinos poskonis. O ir kaskart galima paeksperimentuoti prieskoniais, gardinant ne tik kariu, citrinos žievelėmis, bet ir cinamonu ar net trupučiu aitriosios paprikos!

 


INGREDIENTAI:


•    1 puodelis virtų arba konservuotų avinžirnių;
•    2 – 3 morkos;
•    1 kiaušinis;
•    Žiupsnis druskos, kario;
•    Žiupsnis smulkiai tarkuotų citrinos žievelių.


KAIP GAMINTI:


1.Avinžirnius sutrinkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite šlakelį vandens, kad lengviau trintųsi.
2.Į avinžirnių masę smulkiai įtarkuokite morką, įmuškite kiaušinį, viską pagardinkite druska, kariu, citrinos žievelėmis.
3.Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto iš abiejų pusių iškepkite norimo dydžio blynus.
4.Blynus patiekite su natūraliu jogurtu arba grietine, taip pat gardinta trupučiu citrinos žievelių arba citrinos sultimis.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK