Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-03-05

 

Ypatingai lengvai paruošiami grietiniečiai, kurie tikrai sužavės visą šeimą - desertas jaukiam savaitgaliui.

                                                                            

 Turiu skanų planą savaitgaliui – kepame grietiniečius! Tai tradiciniai ukrainietiški pyragaičiai, kuriuos tikrai labai paprasta pagaminti ir savo namų virtuvėje – vos iš kelių neįmantrių ingredientų, lengvai saldūs, traškūs išorėje ir minkšti viduje, su naminės varškės įdaru bei cukraus pudra – tokie, kuriuos pamilti galima akimirksiu. Šiuos pyragaičius gaminti labai mėgo mano močiutė - bent kartą per mėnesį jos namai kvepėdavo būtent jais - nostalgiški, jaukūs ir šiomis aplinkybėmis dar skanesni bei dar ypatingesni. 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
Tešlai: 
100 g minkšto sviesto;
80 g cukraus; 
1 kiaušinis; 
100 g grietinės (30% riebumo); 
300 g miltų; 
1 arb. š. kepimo miltelių. 
 
Įdarui: 
200 g birios varškės;
Keli arb. š. cukraus; 
1 kiaušinis.
 
KAIP GAMINTI: 
 
1. Į dubenį dedame sviestą ir beriame cukrų – išsukame iki vientisos masės. 
2. Įmušame kiaušinį, dedame grietinę ir išmaišome. Beriame miltus bei kepimo miltelius – išmaišome ir pradedame minkyti tešlą – tešla turi gautis minkšta. Paliekame ją 15 – 20 minučių šaldytuve. 
3. Pasiruošiame įdarą – varškę sumaišome su kiaušiniu ir cukrumi. 
4. Tešlą iškočiojame iki maždaug pusės centrimetro storio. Naudodami stiklinę ar taurę suformuojame apskritimus. Į apskritimų vidų dedame po šaukštelį varškės įdaro, perlenkiame perpus ir lengvai užspaudžiame šakute. 
5. Paruoštus grietiniečius aptepame plaktu kiaušiniu ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol dailiai paruduos. Pagardiname cukraus pudra ir skanaujame. 
 
 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK