Varškės tortas su braškėmis ir sausainiais – vos penkių ingredientų skaniausias vasaros desertas - nostalgiškas, lengvai saldus, gaivus ir toks, kuriuo mėgautis galima nesustojant. Pažadu, jis tikrai nepaliks abejingų! Gaminant šį tortą, drąsiai galima improvizuoti su skirtingomis uogomis –puikiai tinka ne braškės, bet ir šilauogės, avietės, mėlynės ar net įvairūs mėgstami vaisiai – kaskart kitas skonis.
INGREDIENTAI:
•500 g varškės;
•20 g želatinos;
•½ puodelio cukraus;
•Šviežios braškės ar kitos mėgstamos uogos;
•160 g paprastų sausainių
KAIP GAMINTI:
1.Varškę beriame į dubenį ir pasiruošiame želatiną – ją ištirpiname 100 ml karšto vandens.
2.Supilame paruoštą želatiną į indą su varške, beriame cukrų ir viską sutriname maisto smulkintuvu.
3.Į paruoštą varškės masę beriame pjaustytas braškes ar kitas mėgstamas uogas, taip pat sutrupintus sausainius. Viską išmaišome ir supilame į tortinę.
4.Tortą paliekame šaldytuve kelioms valandoms arba pernakt, kad sustingtų. Sustingusį tortą papuošiame uogomis.