Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-08

Puikaus skonio varškės sūrio patiekalas, aštresnis, su jalapenais ir naminėmis bulvytėmis.

                                                                                     

  Ilgą laiką mūsų šeimoje varškės sūris karaliavo pusryčių metu: virsdavo trapiais sumuštiniais su šviežios duonos riekėmis, smagiai čirškėdavo lengvai apkepamas kiaušinio plakinyje ar poniškai įsitaisydavo šalia šviežiai nuskintų salotų iš mamos daržo. Dabar jį vis dažniau pakeičia avokadas, kiaušinis ar grikių košė. Bet vakarienei folijoje keptas, jalapenais pagardintas ir šalia naminių traškių bulvyčių lazdelių patiektas varškės sūris yra puikus! Šiek tiek nefotogeniškas, bet labailabailabai gardus, tokiam nekasdieniškam vakarui su taure šalto alaus ir geru filmu. Arba šiltais draugių pokalbiais.

 


INGREDIENTAI:


•    2 nedidukai varškės sūriai;
•    1 – 2 a. š. majonezo;
•    1 – 2 a. š. pomidorų pastos;
•    Jalapeno griežinėliai;
•    Kelios vidutinio dydžio bulvės;
•    Aliejus kepimui;
•    Žiupsnelis druskos.


KAIP GAMINTI:


1.Kiekvieną varškės sūrį aptepkite majonezu ir pomidorų pasta. Ant viršaus padėliokite jalapeno griežinėlius.
2.Paruoštus varškės sūrius suvyniokite į foliją ir kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol sūris suminkštės.
3.Bulves nuskuskite ir supjaustykite vidutinio storio lazdelėmis. Jas pamerkite į šaltą vandenį ir šiek tiek pamirkykite, kad pasišalintų krakmolas. Galite dar kelis kartus pamerkti ir nuplauti arba tiesiog kelis kartus perplauti šaltu vandeniu.
4.Puode užkaiskite vandenį ir palaukite, kol jis užvirs. Užvirus vandeniui, sudėkite išmirkytas bulvių lazdeles ir jas kokias 5 minutes pavirkite, kad lengvai suminkštėtų, bet nepradėtų byrėti.
5.Apvirusias bulvių lazdeles dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad vanduo šiek tiek susigertų. Keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų ir gruzdinkite bulvytes, kol taps traškios.
6.Iškepusias bulves vėl dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad šį kartą susigertų nereikalingi riebalai. Pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais ir patiekite šalia tik ką iškepto sūrio.

 

 

     

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK