Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-13

Traškūs, kvepiantys cinamonu ir obuoliene sausainiai yra tokie žiemiški ir labai skanūs.

31 skanuolis sausainis

 

 Kalėdos yra mano mėgstamiausias metų laikas, kuomet namai pasipuošia jaukiomis švieselėmis languose ir pakvimpa kepamais meduoliais, kuomet švenčių laukimas kaskart maloniai pakutena širdį ir norisi nenustoti šypsotis, kuomet gerumo dvasia, rodos, prisipildo gatvėse, parduotuvėse, parkuose ir kiekviename iš mūsų. Kalėdos galėtų būti kiekvieną dieną. Su maloniais rūpesčiais, pyragais, karštu vyno, artimųjų apkabinimais ir dovanomis. Kad laukimas būtų dar jaukesnis, smagu kartu su visa šeima išsikepti šventiškų sausainių – eglučių su cinamonu kvepiančia obuolių uogiene.

 

 

INGREDIENAI:


•    120 g sviesto;
•    200 – 250 g aukščiausios rūšies miltų;
•    3 – 4 šaukštai cukraus;
•    30 ml vandens;
•    2 šaukštai naminės obuolienės;
•    Žiupsnis cinamono;
•    Žiupsnis šviežiai tarkuotų apelsino žievelių
.


KAIP GAMINTI:


1.Minkštą sviestą, miltus, cukrų ir vandenį  gerai išminkykite rankomis (tešla turi būti minkšta) ir suformuokite rutulį. Įdėkite jį į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 min, kol tešla atvės.
2.Naminę obuolienę pagardinkite cinamonu ir apelsino žievelėmis.
3.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 - 25 min arba kol viršus lengvai apskrus. Apibarstykite cukraus pudra ir palikite atvėsti.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK