Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-02-22

Gaivios, lengvos, puikaus skonio salotos: kai pavasario nori sulaukti kuo greičiau.

                                                                                   

 Savaitgalį lepino pavasariški orai. Tokie dar vaikiškai nedrąsūs, lengvai saulėti ir švelniai vėjuoti. Jaukūs ir labai labai pasiilgti. Taip pasiilgti, kad siauros akmenuotos senamiesčio gatvelės prisipildė madingais kavos puodeliais nešinais miestiečiais, o parkuose galėjai sutikti dviratininkus ir pakeleivius su augintiniais. Viskas tarsi atgyjo! Net vakarienės lėkštėje, vietoje mamos virtinukų, įsitaisė gražgarstės su žaliomis vynuogėmis, sultingomis vištienos juostelėmis ir avokadu. Puikaus skonio salotos: lengvos, žalios, gaivios ir sveikos.

 


INGREDIENTAI:


•    70 g gražgarsčių;
•    Saujos žalių vynuogių;
•    300 – 400 g vištienos filė;
•    1 avokadas;
•    1 nedidukas mėlynasis svogūnas;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Šlakelis citrinos sulčių;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
•    Žiupsnelis saldžiosios paprikos miltelių.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė pagardinkite druska, saldžiosios paprikos milteliais ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintoje grilio arba paprastoje keptuvėje.
2.Apkeptą vištieną supjaustykite vidutinio pločio juostelėmis.
3.Į lėkštes dėkite gražgarstes, griežinėliais pjaustytą svogūną, žaliąsias vynuoges ir kubeliais pjaustytą avokadą. Taip pat vištienos juosteles. Viską pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus, citrinos sultimis, druska bei pipiriukais.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK