Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-03-18

Labai lengvos, pavasariu kvepiančios salotos, kurios puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei.

                                                                                            

  Nors pavasaris dar labai labai ankstyvas, toks kiek nedrąsus, dažnai pasitinkantis vėsiu vėju ir retais saulės spinduliais, bet turgelyje  jau lengvai galima rasti šviežių ridikėlių! Ir špinatų! O jei dar šalia jų įsitaiso ir dėžutė kaimiškų kiaušinių, žinok, kad namo grįžti su puikiais pirkiniais. Dar sauja lengvai kepintų anakardžio riešutų bei moliūgų sėklų, keli avokado griežinėliai, žiupsnelis prieskonių ir vakarienei ant stalo puikuojasi gardžios lengvos ir labai pavasariškos salotos.

 


INGREDIENTAI:


•    2 virti kiaušiniai;
•    Sauja šviežių špinatų;
•    ½ avokado;
•    Keli ridikėliai;
•    Žiupsnelis lengvai kepintų anakardžio riešutų;
•    Žiupsnelis moliūgų sėklų;
•    Keli ridikėliai;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
•    Žiupsnelis saldžiosios paprikos miltelių;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Šlakelis citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Į lėkštę sudėkite nuplautus špinatus, perpus perpjautus virtus kiaušinius, griežinėliais pjaustytą avokadą bei ridikėlius, suberkite anakardžio riešutus ir moliūgų sėklas.
2.Viską pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, saldžiosios paprikos milteliais, alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK