Garnyras    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-11-23

Bulvės su tokiu geru česnakiniu prieskoniu puikus garnyras prie kokio rimtesnio patiekalo :)

                                                                              

    Bulvės yra vienas iš puikiausių, skaniausių ir paprasčiausių garnyro variantų: tinka jos prie daugelio patiekalų, dailiai įsitaiso lėkštėje ir dažniausiai jas ruošiant neprireikia tiek daug laiko. Smagu ir tai, kad su bulvėmis galima daug ir iš širdies prisieksperimentuoti, turint noro kaskart jos gali atrodyti vis kitaip, naujai, neįprastai ir dar neragautai :) Net ir bulvės su česnako skiltelėmis gali tapti puikiu tokio pasirinkto garnyro paįvairinimu! Prisipažinsiu, taip paruoštas bulves dar labai mėgstu valgyti tiesiog su varške ar grietine, man skanu :)

 


INGREDIENTAI:


•    Kelios bulvės;
•    Kelios skiltelės česnakų;
•    Gabaliukas sviesto;
•    Žiupsnelis pipiriukų bei druskytės.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Bulves nulupkite, švariai nuplaukite ir kiekvienoje iš jų peiliu įpjaukite po kelis griovelius.
2.Nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite česnakus.
3.Paruoštus česnako griežinėlius padėliokite į bulvėse padarytis griovelius.
4.Sudėkite bulves į kepimo indą, pagardinkite druska, pipirais ir padėliokite plonais lakšteliais pjaustytą sviestą.  Į kepimo indą galite įpilti trupučiuką vandens, kad bulvės greičiau iškeptų.
5.Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 50 minučių. Vis patikrinkite, nes kepimo laikas priklauso ir nuo bulvių dydžio, aš naudojau tokias vidutiniokes :)

 

                    

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK