Garnyras    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-05-06

Tikras gardumėlis skanumėlis toks garnyras: ir prie kepsnio, ir prie daržovių, ir prie mėsainio! :)

Tikras gardumėlis toks garnyras: ir prie kepsnio, ir prie daržovių, ir prie mėsainio ar šaltibarščių! :)

                                                                                 

  Bulvyčių lazdelės yra vienas skaniausių garnyrų: tik trakšt trakšt jas su kokiu gardžiu vištienos mėsainiu ar visa sauja šviežių daržovių salotų, ir, turbūt, jau nebegali būti nieko geriau už tokius pietus. Nors gali. Jei tos bulvytės bus naminės. Dar geriau, savame darže ar kaime užaugintos. Toks sveikas ne - sveikų pirktinių fri bulvyčių variantas. Ir visai nesudėtingai pagaminamas. Verta pamėginti ir pamėgti! :)

 

 

INGREDIENTAI:


•    Kelios didesnės bulvės;
•    Žiupsnelis druskos ar bulvių prieskonių;
•    Aiejus ar žąsies taukai kepimui.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves nuskuskite ir supjaustykite vidutinio storio lazdelėmis. Jas pamerkite į šaltą vandenį ir šiek tiek pamirkykite, kad pasišalintų krakmolas. Galite dar kelis kartus pamerkti ir nuplauti arba tiesiog kelis kartus perplauti šaltu vandeniu.
2.Puode užkaiskite vandenį ir palaukite, kol jis užvirs. Užvirus vandeniui, sudėkite išmirkytas bulvių lazdeles ir jas kokias 5 minutes pavirkite, kad lengvai suminkštėtų, bet nepradėtų byrėti.
3.Apvirusias bulvių lazdeles dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad vanduo šiek tiek susigertų. Keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų ir gruzdinkite bulvytes, kol taps traškios :)
4.Iškepusias bulves vėl dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad šį kartą susigertų nereikalingi riebalai. Pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais ir skanaukite su mėgstamu padažu arba kaip garnyrą. Skaniausios jos būna tik ką išeptos :) 

 

    

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK