Vaikystėje mūsų namų virtuvėje šeimininkavo mama, šiuo metu vis dažniau virėjo kepurę dedasi tėtis. Mama mėgsta palepinti obuolių pyragais ir aviečiu džemu, o tėtis pasiryžęs įveikti visus didkepsnius, troškinius bei žuvies patiekalus. Ir visada visada draugauja su burokėliais! Graži ta draugystė, tokia laiko patikrinta ir mums vaikams perduota. Taip sėkmingai, kad šie pūstažandžiai nuolat pūpso šaldytuvo lentynoje su nekantrumu laukdami naujų skanių improvizacijų. Viena jų - svieste karamelizuoti lengvo apelsinų skonio burokėliai. Pasakiškas garnyras ir ingredientas numeris vienas bet kuriose žiemiškose salotose.
INGREDIENTAI:
• 2 – 3 virti ar orkaitėje kepti burokėliai;
• Gabalėlis sviesto;
• Žiupsnelis druskos;
• Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių;
• Keli šaukšteliai apelsinų sulčių.
KAIP GAMINTI:
1.Burokėlius supjaustykite vidutinio dydžio lazdelėmis ir juos pagardinkite druska bei aitriosios paprikos milteliais.
2.Burokėlių lazdeles lengvai apkepkite gabalėlyje sviesto. Sviesto nepagailėkite, daugiau – gardžiau.
3.Įpilkite apelsinų sultis ir dar kelias minutes maišydami apkepkite burokėlius, leiskite jiems įgauti apelsino sulčių saldumo. Patiekite su keliais šviežių gražgarsčių lapeliais. Skaniausias šis garnyras dar šiltas.