Garnyras    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-09-07

Pikantiškos bulvės, kurios tinka tiek garnyrui, tiek lengviems pietums ar vakarienei.

                                                                                     

 Myliu rugsėjį. Gal ne taip labai, kaip ką tik praėjusius visus tris nerūpestingos vasaros mėnesius, bet myliu. Už tai, kad jis kaskart tampa naujų tikslų ir didelių norų pradžia. Už tai, kad gamta įgyja vis daugiau spalvų, papuošdama judrias miesto gatves, retai praeinamus skverelius ir parkus. Net už tai, kad saulė vis nedrąsiau, bet dar šypsosi, kad vėjas vis dar švelniai velia plaukus, o netikėtai pasirodęs lietus priverčia iš spintos išsitraukti aulinukus. Ir už tai, kad rugsėjį mes keliaujame į kaimą, į bulviakasį, po kurio laukia rimčiausias cepelinų balius metuose! Ir namo parsigabenu kelis pilnus maišus bulvių, didelių ir mažų, tokių naminių ir kvepiančių kaimu. Tikrai, bulvės virtuvėje karaliauja dar ilgai! Virsdamos ne tik mėgstamu kugeliu, blynais su skirtingais pagardais ar traiškytomis bulvytėmis su mėlyno pelėsio sūriu. Taip jas paruoštas galima naudoti kaip pikantišką garnyrą arba kaip visai neprastą idėją lengviems pietums ar vakarienei. Tik sūrį reikėtų rinktis švelnesnio skonio!

 


INGREDIENTAI:


•    8  - 10 nedidukių šviežių bulvių;
•    1 – 2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnio druskos, juodųjų pipirų;
•    Žiupsnio rozmarinų;
•    50 g mėgstamo švelnesnio mėlynojo pelėsio sūrio;
•    Nedidelio ryšulėlio šviežių petražolių.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves švariai nuplaukite, bet nelupkite. Sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir Apvirkite, kad jos lengvai suminkštėtų, bet nebūtų išvirusios.
2.Pravėsusias bulves įpjaukite keliais ruoželiais ir mentele paspauskite, kad dailiai susitrėkštų. Taip paruoštas bulves pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, juodaisiais pipirais bei rozmarinais.
3.Sudėkite bulves į kepimo popieriumi išklotą indą ir dėkite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 - 20 minučių, kol bulvės lengvai ir gražiai apskrus.
4.Nieko nelaukdami ant iškepusių bulvių barstykite mėlyno pelėsio sūrį, kad jis lengvai patęžtų. Pgaardinkite smulkintomis petražolėmis.   

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK