Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

                                                               

Dažniausiai cukiniją valgau supjaustytą griežinėliais, apkeptą svieste ir patiektą su grietine. Jau nuo pat mažų dienų mėgstu šitą patiekalą (jei jį taip galima pavadinti) ir su malonumu skanauju, tačiau juk  cukinija ir yra tuo žavi, kad su ja galima prigalvoti daug daug variacijų!  Viena iš tokių lengvesnių, ir net neabejoju, kad daugeliui žinomų yra būtent cukinijos kepsneliai su faršu ;)

 

INGREDIENTAI:


•    1 vidutinio dydžio cukinija;
•    300 g. mėgstamos maltos mėsos;
•    1 morka;
•    1 svogūnas;
•    Žiupsnelis druskos, pipirų;
•    Keli šaukštai majonezo;
•    Šaukštelis garstyčių;
•    100 g. fermentinio sūrio.


KAIP GAMINTI:


1.    Maltą mėsą pagardinkite druska bei pipirais ir sumaišykite su stambiai tarkuota morka.
2.    Nulupkite cukiniją, supjaustykite ją griežinėliais ir išskobkite viduriuką.
3.    Į paruoštus cukinijų kepsnelius dėkite maltą mėsą.
4.    Majonezą sumaišykite su nedideliu kieku garstyčių  (pagal skonį).
5.    Gautą masę užtepkite ant paruoštų cukinijų kepsnelių.
6.    Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir juos gražiai išdėliokite ant kepsnelių.
7.    Kepsnelius sudėkite į kepimo indą, įpilkite kelis lašus vandens  ir uždenkite foliją, kad jie galėtų troškintis apie 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
8.    Kai kepsneliai baigs kepti, pabarstykite ant kiekvieno kepsnelio tarkuoto fermentinio sūrio ir palaukite, kol išsilydys. Štai ir viskas ;)

 

                                

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK