Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-05

Lengvai pagaminamas ir sotus ale troškinys, puikaus skonio ir labai rudeniškas.

                                                                                 

 Rudenį atvėsus orams vis dažniau norisi jaukaus komfortiško maisto. Maisto, kuris sušildo grįžus iš darganotų gatvių, maisto, kuris kvepia sezoniškumu ir primena, kad vasara baigėsi, o gyvenimas pradeda tekėti kitu ritmu. Šiek tiek lėtesniu ir niūresniu. Su mažiau saulės, bet su pilna pintine senelio rinktų voveraičių, kurios taip tinka sočiam rimtam ale troškiniui su avinžirniais. Troškiniui, kuris yra šiek tiek kitoks nei įprastai, mažiau mėsiškas ir trumpiau gaminamas.

 

INGREDIENTAI:

 

•    250 g avinžirnių;
•    Gabalėlis sviesto;
•    100 g kumpelio;
•    100 g voveraičių;
•    Žiupsnelis šafrano;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis tarkuotų citrinos žievelių;
•    Kelios šakelės šviežių petražolių.

 

KAIP GAMINTI:

 

1. 8  - 12 val. mirkytus avinžirnius išvirkite ant mažos ugnies.
2. Svieste lengvai apkepkite kumpelio griežinėlius ir šviežias voveraites.
3. Į keptuvę suberkite išvirtus avinžirnius ir įdėkite daugiau sviesto. Viską pagardinkite druska, šafranu, citrinos žievelėmis ir kelias minutes maišydami leiskite viskam apkepti.
4. Paruoštą patiekalą apibarstykite šviežiomis petražolėmis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 9 (13) Ruduo 2014 :)

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK