Mėgstu mintyse rinkti prisiminimus, tokius, kurie sukelia saulėtas emocijas ir verčia nusišypsoti, kuriuos norisi prisiminti dar ir dar kartą. Kartais juose svarbią vietą užima ir patiekalai. Tikrai taip! Dideli per visą keptuvę kepti blynai man primena tingius sekmadienius su tėčio ruoštais pusryčiais, ant smilgų suvertos braškės piene – nerūpestingas vasaras kaime, o trintas vaisių ir uogų kokteilis – pirmąjį pasimatymą. Net ir stambių tarkių keptos bulvės turi širdžiai mielus prisiminimus – pačius nuostabiausius pokalbius su gera drauge. Nežinau kodėl, bet jos mums buvo pačios skaniausios! Išsikepdavome jų pilną keptuvę, įsipildavome šalto balto alaus su citrina ir kalbėdavomės. Apie viską. Apie vaikinus, atostogas, madas ar matytus filmus. Ir iki šiol valgydama taip ruoštas bulves su šypsena prisimenu tas dienas. Tik mano bulvės per tiek laiko šiek tiek patobulėjo, pridėjus mocarelos ir kumpelio, gaunasi visai neblogas apkepas, gardintas šviežiomis gražgarstėmis ir vyšniniais pomidorais.
INGREDIENTAI:
• 6 didesnių bulvių;
• 1 kiaušinio;
• Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
• Gabalėlio mėgstamo kumpelio;
• 70 – 100 g mocarelos;
• Šlakelio alyvuogių aliejaus arba gabalėlio sviesto;
• Kelių vyšninių pomidoriukų;
• Saujos šviežių gražgarsčių.
KAIP GAMINTI:
1.Bulves nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir lengvai nusunkite skystį.
2.Į bulvių tarkius įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
3.Kumpelį ir mocarelą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Suberkite juos į tarkius ir dar kartą viską išmaišykite.
4.Paruoštus tarkius dėkite į kepimo indą, pateptą alyvuogių aliejumi arba sviestu.
5.Kepkite 180 – 200 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 min.
6.Iškeptą apkepą pagardinkite perpus pjaustytais vyšniniais pomidorais bei šviežiomis gražgarstėmis. Patiekite su natūraliu jogurtu arba grietine.