Kol pomidorų derlius vis dar džiugina mus, vakarais galima skanauti šiuos pūstažandžius keptus orkaitėje. Taip paruošti jie puikiai tinka ne tik lengvai vakarienei, tačiau ir kaip kiek kitokiam garnyrui šalia mėgstamo pagrindinio patiekalo. Trys jų variantai, kurie lengvai įtiks net pačiam įnoringiausiam skoniui! Beje, šie variantai tik keli iš daugelio – kepamus orkaitėje pomidorus galima skaninti pesto padažu, brie, ožkos, rikotos ar kitais mėgstamais sūriais, varške ir pan. Ir būtinai patiekite su dar šviežios ir šiltos duonos riekėmis – dera tobulai!
ČESNAKINIAI POMIDORAI
INGREDIENTAI:
• Keli pomidorai;
• Keli arb. š. majonezo;
• Kelios skiltelės česnako;
• Smulkiai tarkuotas kietasis sūris;
• Šviežios petražolės / bazilikas / kitos mėgstamos prieskoninės žolelės.
KAIP GAMINTI:
1. Pomidorus supjaustykite vidutinio storio riekutėmis.
2. Majonezą sumaišykite su smulkiai tarkuotu česnaku, kietuoju sūriu bei smulkiai pjaustytomis pasirinktomis žolelėmis.
3. Paruoštą masę tepkite ant pomidorų ir kepkite juos 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 10 – 15 min.
POMIDORAI SU GRAIKIŠKAIS RIEŠUTAIS
INGREDIENTAI:
• Keli pomidorai;
• Gabalėlis moracelos;
• Keli graikiški riešutai.
KAIP GAMINTI:
1. Pomidorus supjaustykite vidutinio storio riekutėmis.
2. Ant jų dėkite mocarelą ir smulkiai pjaustytus riešutus (galite rinktis kitus mėgstamus riešutus, paskrundinti juos).
3. Kepkite paruoštus pomidorus 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 10 – 15 min.
POMIDORAI SU KIETUOJU SŪRIU
INGREDIENTAI:
• Keli pomidorai;
• Smulkiai tarkuotas kietasis sūris;
• Šviežios petražolės / bazilikas / kitos mėgstamos prieskoninės žolelės;
• Žiupsnis druskos / juodųjų pipirų.
KAIP GAMINTI:
1. Pomidorus supjaustykite vidutinio storio riekutėmis.
2. Ant paruoštų pomidorų gausiai užbarstykite sūrio, pasirinktų prieskoninių žolelių, žiupsnį druskos bei juodųjų pipirų.
3. Kepkite paruoštus pomidorus 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 10 – 15 min.