Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-11-23

Lengvai pagaminami prancūziško batono krepšeliai, kurie puikiai tinka skirtingiems įdarams. 

                                                                              

 Šventiniam Kalėdų stalui vieno kąsnio krepšeliai su trimis skirtingais įdarais? Tikrai taip! Tačiau šį kartą ne apie įdarus, o apie pačius krepšelius – ne įprastus, pirktus parduotuvėje, o per minutę paruošiamus iš prancūziško batono riekučių. Viskas paprasčiau nei paprasta – supjaustome prancūzišką batoną norimo storio riekutėmis, lengvai įspaudžiame juos šaukšteliu ar tiesiog pirštais ir viskas, krepšeliai jau paruošti. Juos galima lengvai apskrudinti orkaitėje arba įdaryti įdarais iškart. Mano trys vieni mėgstamiausių yra šie – su česnakinės varškės užtepėle ir rūkyta lašiša, su paštetu ir ikrais bei su pikantiška krabų užtepėle. Verta išbandyti! 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
1 ilgas batonas; 
Keli valg. š. česnakinės varškės užtepėlės;
Kelios juostelės rūkytos lašišos;
Keli valg. š. mėgstamo pašteto;
Keli arb. š. ikrų;
Kelios krabų lazdelės;
½ saldžiosios raudonosios paprikos;
1 pomidoras; 
Saujelė tarkuoto kietojo sūrio;
Skiltelė česnako;
Keli arb. š. majonezo;
Ryšulėlis krapų
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Pirmiausia, paruošiame prancūziško batono krepšelius – supjaustome batoną norimo storio riekutėmis ir lengvai šaukšteliu jas įspaudžiame, kad gautųsi krepšeliai. 
2.Su česnakine varške ir lašiša – į krepšelius dedame česnakinės varškės užtepėlę, ant viršaus dedame susuktas lašišos rožytes ir papuošiame krapais. 
3.Su paštetu ir ikrais - į krepšelius dedame paštetą, ant viršaus beriame ikrus ir papuošiame krapais.
4.Su krabų užtepėle – smulkiai supjaustome krabų lazdeles, papriką bei pomidorą. Viską sumaišome su kietuoju sūriu, pagardiname tarkuotu česnaku ir majonezu. Į  krepšelius dedame paruoštą užtepėlę ir papuošiame krapais.
 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK