Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-04-23

Šie batonėliai pats tikriausias sveikuolių desertas, saldus ir labai maistingas!

                                                                            

    15 vidutinio dydžio batonėlių

 

 Pavasaris visada kiek nenustygstantis vietoje. Bunda ne tik gamta, bet ir žmonės. Miesto gatvėse, parkuose vis daugiau jų pamatysi keliaujančių pėstute ar dviračiais, bėgiojančių ar riedančių riedučiais. Lygiai taip pat ir aš nebegaliu nusėdėti vietoje, kas savaitę didinu nueitų kilometrų skaičių kišenėje nešdamasi namuose pagamintus sveikuoliškus batonėlius. Jie puikūs! Sotūs, maistingi, sveiki ir taip labai tinkantys tokiems ilgiems pavasariškiems pasivaikščiojimams.Tikrai nesudėtingai pagaminami, nebent teks šiek tiek paprakaituoti, kol sutrinsite datules iki vientisos masės, bet pasistengti verta! Tokius batonėlius galite neštis visur - į darbą, į pikniką, pas draugus. Jie tiesiog sukurti keliauti, judėti, džiaugtis, nenustygti vietoje ir visada sveikai užkąsti.

 


INGREDIENTAI:


•    900 g minkštų datulių;
•    150 g maltų kakavos pupelių;
•    150 g chia sėklų;
•    150 - 200 g goji uogų;
•    200 g džiovintų spanguolių.


KAIP GAMINTI:


1.Nuplautas datules sutrinkite elektriniu trintuvu. Tai nebus lengva, bet tikrai įmanoma ir verta pasistengti!
2.Dubenyje sumaišykite trintas datules, maltas kakavos pupeles, chia sėklas, goji uogas ir džiovintas spanguoles.
3.Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite masę ant jo. Masę uždenkite kitu kepimo popieriaus lapeliu ir lengvai paspausdami iškočiokite tokio storio, kokio norite, kad gautųsi batonėliai.
4.Masę palikite valandai kitai sutvirtėti. Orkaitėje žemoje temperatūroje dar kelias minutes padžiovinkite. Supjaustykite norimo dydžio batonėlius.

 

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK