Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-04-11

Šiek tiek neįprasta, bet ne mažiaus puikaus skonio Panna Cotta: naujoms improvizacijoms.

                                                                                            

 Yra kelios desertų rūšys. Tie, kurie seniai tapo tradiciniais ir labai šeimyniškais, nes juo gamino močiutė, mama, o dabar gaminu ir aš. Tie, kurie buvo ragauti kartą ar kelis ir greitai persikėlė į namų virtuvę. Tie, kuriems paragavus iškart uždedi ban‘ą ir nebeleidi pasitaisyti. Ir dar tie, kurie kažkaip vis dar liko neparagauti. Panna Cotta priklauso antrajai receptų rūšiai. Kai vos po pirmo kąsnio supranti, kad tai tas desertas, kurį nori išmokti gaminti sau ir draugams. O dar geriau, kad čia didelio mokslo ir nereikia, viskas labai paprasta. Ir kaskart galima skaniai improvozuoti! Bandymas su tradiciniu turkišku jogurtiniu gėrimu Airanu daugiau nei maloniai nustebino. Jis šiam desertui suteikia malonios rūgštelės ir tik šiam gėrimui būdingo skonio.

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    3 arb. š. želatinos;
•    200 ml AIRAN;
•    200 ml 30% riebumo grietinėlės;
•    5 arb. š. cukraus;
•    2 kiviai;
•    1 bananas;
•    2 apelsino skiltelės;
•    2 arb. š. granolos.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Želatiną užpilkite dvigubu kiekiu šalto vandens ir palikite 30 min., kad išbrinktų. Įstatykite puodelį su želatina į karšto vandens vonelę ir maišykite, kol ji visiškai ištirps.
2.Į puodą supilkite AIRAN ir grietinėlę. Virkite, kol sušils, bet neužvirs. Suberkite cukrų ir maišykite, kol šis ištirps. Supilkite paruoštą želatiną ir dar kartą viską išmaišykite. Palikite atvėsti.
3.Kai deserto pagrindas atvės, supilkite jį į indelius. Palikite šaldytuve kelioms valandoms, kad sustingtų.
4.Kivius sutrinkite su bananu. Paruoštą tyrę supilkite ant sustingusio deserto pagrindo. Papuoškite kivio bei apelsino gabalėliais, užberkite granolos.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK