Bulvė yra šiek tiek nepadori daržovė, nuolat viliojanti ją virti, kepti ir troškinti. Ji neišvaizdi, bet koketiškai flirtuojanti. Ir dažniausiai sėkmingai - nori nenori, nuolat svečiuojasi virtuvėje, puoduose, keptuvėse ir lėkštėse. Ir skaniausia būna vasaros pabaigoje arba rudens pradžioje – šviežut šviežutėlė, dar kvepianti žemėmis. Nereikia nė mirktelėti, kad suprastum, kokia būtų didelė nuodėmė atsipirti jos vilionėms ir neišsikepti nuostabiai gardžių bulvių skiltelių su parmezanu bei padažu. Tikra artėjančio rudens pasaka!
INGREDIENTAI:
• Kelios vidutinio dydžio bulvės (geriau šviežios, bet tiks ir ne);
• Keli šaukštai alyvuogių aliejaus;
• Žiupsnis Viduržemio jūros regiono prieskonių (arba džiovintų rozmarinų, bazilikų, raudonėlių, čiobrelių ir pan.);
• Žiupsnis druskos;
• Nemaža sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (parmezano).
KAIP GAMINTI:
1.Bulves labai švariai nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis.
2.Paruoštas bulvių skilteles apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pagardinkite prieskoniais ir tarkuotu kietuoju sūriu. Viską gerai išmaišykite.
3.Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite bulvių skilteles.
4.Kepkite 200 – 230 laipsnių temperatūroje apie 30 min., kol dailiai apskrus. Jei reikia, galite kepimo eigoje bulves apversti, kad lygiau apskrustų.
Jogurtinis padažas su mažaisiais agurkėliais
INGREDIENTAI:
• 150 g natūralaus skonio jogurto;
• Kelios šakelės šviežių petražolių bei krapų;
• Keli kaparėliai (nėra būtina);
• Keli mažyčiai marinuoti agurkėliai (jų nereikia pagailėti);
• Žiupsnelis druskos.
KAIP GAMINTI:
1.Agurkiukius supjaustykite smulkiais griežinėliais ar net dar smulkiau.
2.Pasmulkinkite kaparėlius, petražoles ir krapus. Viską sumaišykite, pagardinkite žiupsneliu druskos ir palikite kokį pusvalandį pastovėti šaldytuve, kad susidraugautų visi skoniai :)