Mūsų namų virtuvėje tikrai labai dažnai karaliauja avokadas, kartais pavirsdamas puikiu ingredientu salotoms ar sumuštiniui, kartais įsitaisydamas maistingame tirštame kokteilyje ar sveikuoliškame deserte, o kartais tiesiog būna vakaro žvaigždė įdarytas tunu bei daržovėmis. Reikalas čia labai paprastas, bet vienas mano mylimiausių!
INGREDIENTAI:
•2 minkštesni avokadai;
•160 g tuno savose sultyse;
•Keli vyšniniai pomidorai;
•½ saldžiosios paprikos;
•½ nedidelio mėlynojo svogūno;
•Keli valg. š. konservuotų kukurūzų;
•Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus.
KAIP GAMINTI:
1.Avokadus perpjaukite perpus ir išimkite kaulus.
2.Tuną sumaišykite su gabalėliais pjaustytais pomidorais, paprikomis, mėlynuoju svogūnu, taip pat kukurūzais. Viską pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, šlakeliu alyvuogių aliejaus.
3.Paruoštu įdaru įdarykite avokadus.