24 cm dydžio pyragas
Tikrai nebūtina laukti tos vienos metuose dienos, kai galima nustebinti mylimus žmones. Tikrai ne. Bet artėjant tai dienai nejučia pradedi galvoti apie malonias smulkmenas, viena jų – dar šiltas pyragas ankstyvą rytą. Ir nereikia jam nei daug įgūdžių, nei ypatingų ingredientų – svarbiausia turėti uogienės!
INGREDIENTAI:
• 90 g sviesto;
• 7 – 8 valg. š. miltų;
• 1 arb. š. cinamono;
• ½ puodelio vandens;
• 4 valg. š. cukraus;
• Indelis mėgstamos aviečių/vyšnių/braškių uogienės;
• Cukraus pudra pabarstymui.
KAIP GAMINTI:
1.Sviestą sutrinkite su miltais ir cinamonu, įpilkite vandens ir išmaišykite iki vientisos tešlos. Tešla turi gautis tirštesnė. Susukite ją į kamuolį ir padėkite šaldytuve 30 min pastovėti.
2.Kepimo formą ištepkite sviestu ar kitais riebalais. Išklokite ją tešla (dalį palikite širdelėms), taip, kad krašteliai būtų aukščiau.
3.Į vidų dėkite uogienę.
4.Likusią tešlą iškočiokite ir įspauskite širdeles, kurias dėkite ant uogienės.
5.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min., kol pyragas dailiai paruduos. Labai gardus dar šiltas ir būtinai su ledais!