Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-14

Nemėgstantiems ilgai sukiotis virtuvėje :)

                                                        

        Stori, mėsingi, tikri lietuviški šonkauliukai yra mano vyro silpnybė, o ir man jie patinka dėl vienos labai paprastos priežasties... Su jais tiek mažai žaidimo! ;) Svarbiausia, geras marinatas, o toliau jau darbą atlieka orkaitė. Na taip, vos nepamiršau, dar reikia kelių minučių mėgstamam garnyrui ir… skanūs pietūs garantuoti!  

INGREDIENTAI:

 

KAIP GAMINTI:

 

  1. Gerai sumaišykite sojos padažą, medų, aitriosios paprikos miltelius, smulkiai tarkuotą česnaką ir truputį tarkuoto imbiero.
  2. Marinatą uždėkite ant šonkauliukų, įspauskite citrinos sulčių ir palikite marinuotis. Aš marinavau kelias valandas, galima net per naktį, dar geriau :)
  3. Patieskite ant kepimo formos foliją, kurią prieš tai suglamžykite gabaliukais ir sudėkite šonkauliukus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie valandą (priklausomai nuo šonkauliukų mėsingumo).
  4. Jei norite šonkauliukus „papuošti“, galite juos pabarstyti su pakepintomis sezamo sėklomis. Skanu :)

                        

Neturintiems laiko ilgai svečiuotis virtuvėje, bet mėgstantiems skaniai pavalgyti :)

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK