Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-25

Ypatingai sultingi ir pikantiški vištienos ketvirčiai tikrai maloniai nustebins! :)

                                                            

    Ne kartą bandyti ir visada labai patinkantys troškinti vištienos ketvirčiai sužavi savo lengvu ir greitu pagaminimu bei puikiu skoniu, kuris maloniai nustebina gomurį! :) Gana dažnai vištiena man gaunasi kiek sausoka, nors, atrodo, ir stengiuosi ją tinkamai marinuoti, vis patikrinu kepimo laiką, kad tik neperkeptų, tačiau vis tiek ne taip pavyksta, kaip norėtųsi, o su šiuo variantu tikrai niekada neapsirinku, nes ketvirčiai gaunasi tokie sultingi, kad tik krimst krimst ir žiūri, jau nebeliko :)


INGREDIENTAI:


•    4 didesni vištienos ketvirčiai;
•    1 arba 2 obuoliai;
•    Sauja džiovintų slyvų;
•    Šaukštelis grūdėtų garstyčių;
•    Keli šaukteliai majonezo;
•    Žiupsnelis druskų, aitriosios paprikos miltelių, cinamono.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos ketvirčius gerai įtrinkite garstyčiomis bei majonezu, papreskoniuokite druska, aitriosios paprikos milteliais, cinamonu ir palikite pasimarinuoti kelias geras valandas.
2.Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite paruoštus ketvirčius ir lengvai apkepkite iš abiejų pusių.
3.Sudėkite gabaliukais pjaustytus obuolius (be žievelės), džiovintas slyvas ir viską palikite troškintis apie 30 – 45 minutes, kol vištiena taps minkštutė, o iš slyvų ir obuolių gausis toks skystokas padažiukas. Štai ir viskas, belieka palinkėti skanaus!:)

 

                        
 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK