Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-01-10

Jei patinka riešutų sviestas, būtinai išbandykite jo draugystę su vištiena: gardus reikalas:)

Jei patinka riešutų sviestas, tai būtinai išbandykite jo draugystę su vištiena: gardus reikalas :)

                                                                           

    Visai visai neseniai vėl iš naujo atradau jau kurį laiką primirštą (ir oi, kaip visiškai nepelnytai) riešutų sviestą, nors pamenu, kai buvau vaikas, tai pilnais šaukštais kabliuodavau, mama tikrai patvirtintų, kad pats didžiausias gardumynas buvo :) Tikrai kokius gerus kelis metus apie jį nei galvojau, nei ragavau, nei norėjau. Bet, turbūt, turėjo vėl ateiti ta diena, kai akys užkliuvo už didžiausio riešutų sviesto indelio, rankos visai nejučia įdėjo į pirkinių krepšelį ir nieko kito nebeliko, kaip įsigyti ir vėl iš naujo pradėti pažintį su šiuo skanumynu. Bet pasirodo, jis ne tik puikiai draugauja su šviežios duonos riekutėmis, tačiau neblogai sutaria ir su vištiena. Nors iškepus man kiek pritrūko riešutų sviesto skonio, norėjosi ryškesnio, tačiau kartu su padažiuku pavyko puikūs pietūs :)

 


INGREDIENTAI:


•    500 g vištienos filė;
•    2 šaukšteliai (gali būti su kaupu) riešutų sviesto;
•    1 šaukštelis sojos padažo;
•    3 - 4 šaukšteliai vandens, kad marinatas gautųsi skystenis;
•     ½ - 1 šaukštelis citrinos tarkuotų žievelių;
•    1 -2 šaukšteliai citrinos sulčių;
•    Alyvuogių aliejus;
•    Žiupsnelis smulkintų kalendrų.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Jų per daug smulkinti nereikia, nes  tokie ale šašykai turi pavykti :)
2.Paruoškite marinatą: riešutų sviestą, vandenį, citrinos sultis, soją gerai sumaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Pagardinkite ją citrinos žievelėmis ir kalendromis.
3.Vištienos gabaliukus suverkite ant drėgnų medinių iešmelių, dėkite į kepimo indą ir apipilkite paruoštu marinatu iš visų pusių, galite švelniai įtrinti, kad marinatas labiau įsigertų. Taip pat nepamirškite alyvuogių aliejaus, apšlakstykite ir juo, nes kitaip gali vištiena iškepti gana sausai.
4.Įjungę grilio režimą, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite. Kiekvieną pusę apkepkite, kol gražiai paruduos :)

 


Virtuvės užrašai. Aš prie vištienos šašlykiukų pasigaminau tokį pat padažiuką, kurį naudojau kaip marinatą, t.y. riešutų sviestas, soja, citrinos sultys, citrinos žievelės ir vanduo. Man jis puikiai tiko, nes norėjosi dar daugiau jausti riešutų sviesto skonį (taip, taip, dabar kaip mažas vaikas kabliuosi jį tol, kol vėl ims ir pabos) :)

 

 

                        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK