Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-11-11

Ryškaus skonio ir aromato moliūgiškas čili troškinio variantas tikras rudens džiaugsmas! :)

                                                                  

  Jei dar kur nors kamputyje liūdnai pūpso ir su nekantrumu pakvietimo į virtuvę laukia gražuolis moliūgas, tai pats metas skubėti išbandyti nuostabų troškinį. Neįprastą, bet kartu ir labai kasdienišką. Tokį moliūgišką čili troškinio variantą: su maloniu aštrumu, cinamono kvapnumu ir žaliosios citrinos gaivumu.

 


INGREDIENTAI:


•    500 g maltos kiaulienos/jautienos;
•    1 svogūnas;
•    1 didesnė raudonoji paprika;
•    3 – 4 skiltelės česnako;
•    2 a. š. aitriosios paprikos miltelių;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis juodųjų pipirų;
•    ½ a. š. šafrano;
•    ½ a.š. saldžiosios raudonosios paprikos;
•    1 a.š. raudonėlių;
•    ½ a.š. cinamono;
•    400 g smulkintų konservuotų pomidorų;
•    400 g konservuotų pupelių;
•    Vidutinio dydžio moliūgo gabalėlis (pagailėti nereikia);
•    Keli šaukštai grietinės;
•    Šaukštelis kitas žaliosios citrinos sulčių;
•    Žiupsnelis žaliosios citrinos tarkuotos žievelės.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Maltą mėsą apkepkite keptuvėje, kol lengvai apkeps. Išimkite iš keptuvės.
2.Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė mėsa, apkepkite svogūno, česnako ir raudonosios paprikos vidutinio dydžio gabalėlius. Jei reikia, pašlakstykite lašą kitą alyvuogių aliejaus.
3.Lengvai apkeptas daržoves pagardinkite visais pateiktais prieskoniais, tuomet suberkite konservuotas pupeles, pomidorus bei moliūgo kubelius. Suberkite ir mėsą. Viską uždenkite dangčiu ir leiskite troškintis, kol moliūgas suminkštės. Troškinimo pabaigoje įberkite šiek tiek žaliosios citrinos žievelių.
4.Troškinį pateikinį su grietinės padažu, t.y, kartu sumaišyta grietinė, žaliosios citrinos sultys bei tarkuotos žaliosios citrinos žievelės. Vuolia, skanu begalo! :)

 

 

        

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK