Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-04-21

Orkaitėje kepti kalakutienos išemeliai ir padažas - idėja lengviems pietums ar vakarienei.

                                                                            

 Dažnai tai, kas paprasta, būna tikrai gerai. Ir lengvos improvizacijos virtuvėje nudžiugina kur kas labiau nei dideli kulinariniai šedevrai, kurie priverčia pasisukioti prie puodų ne vieną valandą. Dar geriau jei tokios improvizacijos užtrunka 20 minučių! Vos tiek, kad penktadienio vakarienė jau garuotų ant stalo. Ir visai ne kukli, o net sakyčiau šiek tiek šventiška ir besimėgaujanti savaitgalio pradžia su kalakutienos iešmeliais ir Tadziki padažu bei pomidorų – agurkų salotomis. Į kompaniją dar visai tiktų ir mėgstamos kruopos.

 

 

INGREDIENTAI:


•    400 g kalakutienos filė;
•    ½ apelsino sulčių;
•    Žiupsnis Provanso žolelių;
•    2 arb. š. alyvuogių aliejaus;
•    1 puodelis graikiško jogurto;
•    2 skiltelės česnako;
•    2 agurkai;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipiriukų;
•    Šlakelis citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Kalakutienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, apšlakstykite apelsinų sultimis bei pagardinkite Provanso ar kitomis pamėgtomis žolelėmis. Labai gerai, jei mėsa galėtų pasimarinuoti kelias valandas, tad pasiruoškite ją iš anksto, kai turėsite laiko.
2.Paruoštus mėsos gabalėlius suverkite ant vandeniu nuplautų medinių iešmelių ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min.
3.Paruoškite Tadziki padažą. Alyvuogių aliejų sumaišykite su graikišku jogurtu, taip pat smulkiai įtarkuokite česnaką bei agurkus. Viską pagardinkite druska, pipirais, šlakeliu citrinos sulčių ir dar kartą išmaišykite.
4.Kalakutienos iešmelius patiekite su Tadziki padažu ir pomidorų – agurkų salotomis, kurias galima pagardinti citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, žiupsniu druskos bei pipirų.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK