Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-03-10

Labai skani šventinė pietų idėja su lietuviška vištiena - patiks visai šeimai.

                                                         

  Kovo 11 – oji diena yra puiki proga trumpam stabdelėti ir prisiminti, kiek daug mes patyrėme, kiek daug per tuos prabėgusius metus pasiekėme, kiek daug pasikeitėme, paaugome, kiek daug dabar turime ir kiek daug galime. Ir ši diena yra dar viena nuostabi diena metuose, kai galime praleisti laiką kartu su šeima, kartu pasidžiaugti, kartu prisiminti mūsų istoriją ir kartu leistis į skanius kulinarinius nuotykius, kuriems prireiks vos 20 minučių!

 


  Tai pietų idėja, kurioje karaliauja ne tik lietuviška vištiena, bet ir mūsų trispalvės spalvos. Tiesa, renkantis vištieną man visada svarbu kaip ji auginama - „Vilniaus paukštyno“ vištiena yra puikus pasirinkimas ne tik tokią Lietuvai svarbią dieną, bet ir kasdien visiems, mėgstantiems lietuvišką bei kokybišką vištieną – ji užauginta be antibiotikų, kas ypač svarbu gaminant patiekalus vaikams. Taip pat visa produkcija yra šimtą procentų lietuviška, nuo pat pirmo grūdo! Ir šis patiekalas, kuriam prireiks 20 minučių virtuvėje, puikiai atskleidžia vištienos skonį – vos keli žiupsneliai prieskonių ir vos kelios minutės keptuvėje! Renkamės lietuvišką produkciją ir leidžiamės į naujų skonių paieškas – kartais tikrai tai, kas paprasta yra labai skanu ir suburią visą šeimą prie bendro stalo.

 


INGREDIENTAI:


•500 g vištienos filė;
•Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•Žiupsnis rozmarinų, raudonėlių;
•Gabalėlis sviesto kepimui;
•2 avokadai;
•1 raudonoji paprika;
•½ raudonojo svogūno;
•340 g konservuotų kukurūzų;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•Šlakelis laimo sulčių;
•1 puodelis nevirtų ryžių;
•Kelios šakelės šviežių petražolių arba kalendrų.

 

 

KAIP GAMINTI:


1.Kol ruošite vištieną, pradėkite virti ryžius.
2.Vištienos filė perpjaukite perpus, kad būtų vidutinio dydžio kepsniai.
3.Pagardinkite prieskoniais ir iš abiejų pusių apkepkite grilio keptuvėje.
4.Avokadus bei papriką supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, raudonąjį svogūną taip pat susmulkinkite.
5.Avokadus, paprikas, svogūną bei kukurūzus galite sumaišyti, pagardinti alyvuogių aliejumi, laimo sultimis bei šlakeliu alyvuogių aliejaus arba galite iš jų suformuoti Lietuvos vėliavą – geltoni kukurūzai, žalias avokadas bei raudonoji paprika.
6.Patiekite vištieną su paruoštomis daržovėmis bei virtais ryžiais. Papuoškite žalumynais bei laimo skiltelėmis.

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK