Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-02-11

Nuodėmingai traški ir skani vištiena, kuri tikrai nepaliks abejingų - ir pagaminti labai paprasta!

                                                        

 Traški vištiena su mėlynojo pelėsio sūrio padažu ir gvakamole - tai patiekalas, kurį lengva pamilti vos paragavus! Keli ingredientai, dar tiek pat minučių virtuvėje ir paruošta vištiena keliauja tiesiai į orkaitę - ji nepaprastai gardžiai dera tiek su mėlynojo pelėsio sūrio padažu, tiek su gvakamole. Ir dar! Taip paruošta vištiena gali būti ne tik puiki pietų ar vakarienės idėja, bet ir traškus vakaro užkandis, kuris skanus net jau ir gerokai pravėsęs. Kokią vištieną renkamės? Lietuvišką! "Vilniaus paukštynas" garantuoja kokybę kiekviename žingsnyje - nuo lauko iki stalo - vištiena užauginta be antibiotikų, tad puikiai tinka visai šeimai.

 



INGREDIENTAI:


•450 g "Vilniaus paukštyno" viščiukų broilerių filė;
•2 kiaušiniai;
•50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
•100 g kukurūzų traškučių;
•Žiupsnis druskos / saldžiosios paprikos miltelių;
•70 g mėlynojo pelėsio sūrio;
•Keli valg. š. natūralaus jogurto;
•Ryšulėlis šviežių svogūnų laiškų;
•1 avokadas;
•Šlakelis citrinos sulčių.

 


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis.
2. Kukurūzų traškučius sutrupinkite ir sumaišykite su smulkiai tarkuotu sūriu bei prieskoniais.
3. Vištienos filė merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite kukurūzų traškučiuose su sūriu.
4. Paruoštas vištienos juosteles kepkite 180° orkaitėje apie 20 - 25 minutes arba kol gražiai apskrus.
5. Kol vištiena kepa, pasiruoškite padažus. Iki vientisos masės sutrinkite mėlynojo pelėsio sūrį kartu su jogurtu. Pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais. Gvakamolei sutrinkite iki vientisos masės avokadą, pagardinkite citrinos sultimis ir druska.
6.Iškeptus vištienos kepsnelius pateikite su padažais.

 

Reklama | Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su "Vilniaus paukštynu"

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK