Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-03-01

Lengvas Azijos poskonis namuose - trašku, skanu ir tikrai paprasta pagaminti. 

 

                                                              

 

 Turiu skanią idėją vakarienei - itin traškias jautienos juosteles lengvai saldžiame padaže arba labas Azijos skoniams! Trašku, skanu, lengvai pagaminama ir tikrai nenuobodu. Kelios minutės virtuvėje ir mūsų namuose jau karaliauja azijietiškas restoranas - šalia dar patiekiame ryžius ar azijietiškus makaronus ir su nekantrumu leidžiamės į naujų skonių atradimus. Su "Kikkoman" sojos padažu Azijos poskonius atrasti išties paprasta!

 


INGREDIENTAI:
Traškiai jautienai:
•Keli valg. š. "Kikkoman" sojos padažo;
•800 g jautienos išpjovos ar kumpio;
•Kelios skiltelės česnako;
•1 svogūnas,
•Gabalėlis imbiero;
•1 puodelis bulvių krakmolo;
•Aliejus kepimui
Saldžiam padažui:
•1/2 puodelio medaus;
•1/4 puodelio "Kikkoman" sojos padažo;
•1 valg. š. kukurūzų krakmolo;
•Šiek tiek vandens

KAIP GAMINTI:
1.Jautieną supjaustome vidutinio storio juostelėmis.
2.Į maisto trintuvą dedame česnako skilteles, svogūną bei imbierą. Sutriname iki vientisos masės.
3.Paruoštą marinatą dedame ant jautienos, pilame sojos padažą ir viską gerai išmaišome. Paliekame pusvalandžiui pasimarinuoti.
4.Išsimarinavus jautienai beriame pusę puodelio bulvių krakmolo ir išmaišome. Paliekame šiek tiek pastovėti. Vėliau suveriame likusį krakmolą, išmaišome ir palikus dar šiek tiek pastovėti jau galime kepti jautienos juosteles. Kepame po kelias juosteles gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrunda.
5.Į kitą keptuvę pilame medų bei sojos padažą. Kai padažas pradeda burbuliuoti, beriame šiek tiek bulvių krakmolo, pilame vandens ir išmaišome. Padažas turi būti tirštas ir lipnus. Beriame iškeptas jautienos juosteles ir imaišome.
5.Pagardiname sezamo sėklomis, aitriosiomis paprikomis ir svogūnų laiškais. Patiekiame su ryžiais ar azijietiškais makaronais.

 

 

Reklama | Kikkoman

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK