Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-03-14

Azijietiški lipnūs šonklauliukai, kurie tikrai nepaliks abejingų - verta išmėginti. 

                                                        

 Skaniausi šonkauliukai mieste? Žinoma, kepti namuose! Tai vieno kąsnio karamelizuoti šonkauliukai, kuriuos pamilti lengva vos paragavus - nepaprastai gardūs, lengvai pagaminami, iš tikrai paprastų ir visai neįmantrių ingredientų, su lengvu azijietišku poskoniu, sultingi ir kartu labai lipnūs. Tai vieno indo patiekalas, kuris puikiai tinka tiek vakaro užkandžiui, tiek sočiai vakarienei ar pietums su ryžiais. P.S. Skaniausiems šonkauliukams renkamės geriausią "Kikkoman" sojos padažą! 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
5 – 6  valg. š. “Kikkoman” sojos padažo; 
800 g kiaulienos šonkaulių;
8 – 10 česnako skiltelių; 
3 valg. š. ryžių acto; 
3 valg. š. cukraus;
3 valg. š. pomidorų padažo;
1 puodelis vandens;
Ryšulėlis šviežių svogūnų laiškų;
Šiek tiek sezamo sėklų;
Aliejaus kepimui
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Šonkaulius supjaustome nedideliais gabalėliais – pirmiausia, pjauname išilgai, ir paskui kiekvieną šonkaulį padaliname į dvi arba tris dalis. 
2.Paruoštus šonkaulius apverdame puode ar gilioje keptuvėje apie 5 minutes. Nupilame skystį, pilame šiek tiek aliejaus, beriame smulkiai pjaustytus česnakus ir lengvai apkepame. 
3.Pasiruošiame padažą. Dubenėlyje sumaišome sojos padažą, ryžių actą, cukrų bei pomidorų padažą. Paruoštą padažą pilame į keptuvę su šonkauliukais ir maišant kelias minutes lengvai apkepame. Pilame vandenį, keptuvę uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis ant nedidelės kaitros apie pusvalandį. Išsitroškinus šonklauliukams, nuimame dangtį ir dar kelias minutes pakepame, kad šie dar geriau pasidengtų padažo glazūrą. 
4.Šonkauliukus pagardiname smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Patiekiame vienus, su ryžiais arba azijietiškais makaronais. 
 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK