Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-09-03

Traški tortilija - ala buritto - žiupsnelis meksikietiškų spalvų, aromatų ir skonio :)

                                                                        

   Ryškiomis spalvomis pasipuošusi meksikiečių virtuvė niekaip nenustoja žavėti savo skonių bei aromatų be-galybe, tad vis kartas nuo karto ir aš nenustygstu vietoje besistengdama taip pat spalvingai paeksperimentuoti prie puodų, peilių ir šakučių! :) Ir pasirodo tai visai paprasta, jei savo eilės jau laukia nesulaukia skanieji tortillos blynai, kuriems susukti turbūt yra milijonas ir viena galimybių. Tereikia šiek tiek fantazijos, žiupsnelio meksikietiško vėjo ir gardieji gražuoliai nustebins visą šeimyną :) Nors šis mano bandymas su traškia tortilla nėra labai jau tradicinis, nėra ir aštrus, tačiau nei spalvų, nei aromatų gausos jam tikrai netrūksta! :)


INGREDIENTAI:


•    200 g vištienos filė
•    100 g raudonųjų vynuogių be kauliukų
•    100 g žaliųjų vynuogių be kauliukų
•    1 nedidelis raudonasis svogūnas
•    80 g brinzos sūrio
•    2 tortilijos
•    50 g gražgarsčių
•    80 g lapinių salotų
•    4 arb.š. figų džemo
•    Žiupsnelis druskos, cinamono.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė plonai išmuškite, pagardinkite druska, cinamonu ir palikite 20 minučių marinuotis.
2.Įkaitinkite elektrinį grilį ir apkepkite vištieną, kol lengvai apskrus.
3.Plonais griežinėliais supjaustykite svogūną.
4.Tortilijos lakštus ištepkite figų džemu.
5.Dėkite gražgarstes, plėšytas lapines salotas, svogūno griežinėlius, vynuoges, brinzos sūrio ir plėšytos vištienos gabaliukus.
6.Jei norite daugiau saldumo, galite viską dar apšlakstyti trupučiu figų džemo, jis čia kuo puikiausiai dera.  
7.Susukite įdarytas tortilijas ir jas apkepkite ant grilio, kol lengvai apskrus ir taps traškios.

 

 


Virtuvės užrašai. Pačios skaniausios šios tortilijos būna tik ką nuo grilio, dar karštutės, todėl ilgai nedelskite ir pulkite ragauti :)

 

 

         

 

 

 Kartais pasigirti galima, tiesa? Aš manau, kad ne tik galima, bet ir būtina lengvai girtis puikios naujienomis! :) Tai šį kartą su šiek tiek rausvais skruostais noriu pasakyti, kad šis receptukas buvo sėkmingai patalpintas į rudeninį žurnalo "Debesys" numeriuką :) Mano pirmasis blynas tokiuose reikaluose, bet ne toks ir prisvylęs, kaip kartais nutinka! Skanių rudens idėjų visiems :)

 

Visa laiminga, B.

 

 

       

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK