Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-04-25

Gardi meksikietiškos virtuvės improvizacija: ir lengva, ir gaivu, ir šiek tiek švelniai aštru :)

Labai gardi meksikietiškos virtuvės improvizacija: ir lengva, ir gaivu, ir šiek tiek aštriai švelnu :)

                                                                                     

   Meksikiečių virtuvė niekada nebūna nuobodi. Visada tokia ryški savo skoniais ir aromatais, prieskonių bei spalvų gausa, kad kaskart norisi bent žiupsnelį jos išbandyti ir paragauti. O dažniausiai norisi visko. Traškiųjų tortilijų. Tacos. Užkeptų nachos. Įvairiais įdarais prikimštų gražuolių taquitos. Nuostabiojo Chilli Con Carne troškinio. Arba spalvingosios mangų ir avokadų salsos. Su kukurūzų traškučiais. Ir gerų draugų kompanija. Tikrai verta išbandyti, tuo labiau, kad tai pakankamai sveika ir maistinga alternatyva taip pamėgtiems bulvių traškučiams su įvairiais padažais :) Ir la-aa-bai draugiška laiko atžvilgiu: tik čiopt čiopt supjaustome mangą ir avokadą, pagardiname alyvuogių aliejumi, nepamirštame šiek tiek aitriosios paprikos, svogūniuko ir šviežių kalendrų, dar žiupsnelio druskos ir oplia, nepaprastai gardus ir lengvas pagardas paruoštas.

 


INGREDIENTAI:


•    1 pakelis kukurūzų traškučių;
•    1 avokadas;
•    1 mango;
•    1 – ½ aitriosios paprikos;
•    1 – ½ nediduko mėlynojo svogūno;
•    Kelios šakelės šviežių kalendrų (galite naudoti ir petražoles);
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis druskos;
•    ½ citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Avokadą ir mangą nulupkite ir supjaustykite nedidukais kubeliais.
2.Smulkiai įpjaustykite aitriąją papriką, svogūną ir kalendras.
3.Viską sumaišykite, pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir druska. Patiekite su kukurūzų traškučiais :)

 

       

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK