Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-06-18

Labai nenuobodžios bulvės, su Graikijos virtuvės žiupsneliu - vertos pabandyti :)

                                                                                               

 Mėgstu keliaudama susipažinti su vietos virtuve, kuri kartais stebina, kartais džiugina, kartais verčia šypsotis, o kartais imti ir parsivežti skanias idėjas į savo namus. Graikijos virtuvėje dažnai karaliauja bulvės. Jos naudojamos ne tik garnyrui, tačiau ir atskiriems patiekalams gaminti. Vienas tokių – lengva graikiško stiliaus improvizacija su fetos sūriu, juodosiomis alyvuogėmis ir mėlynuoju svogūnu. Taip paruoštos bulvės gardinamos alyvuogių aliejumi, raudonėliais ir citrinos sultimis, kad skonis būtų kuo sodresnis ir ryškesnis. Jos puikios! Tikrai.

 


INGREDIENTAI:


•    8 vidutinio dydžio bulvės;
•    Gabalėlis fetos sūrio;
•    Kelios juodosios alyvuogės;
•    1 nedidukas mėlynasis svogūnas;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    Šlakelis citrinos sulčių;
•    Žiupsnis džiovintų raudonėlių.


KAIP GAMINTI:


1.Nuluptas arba švariai nuplautas bulves supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, juodaisiais pipirais bei džiovintais raudonėliais.
2.Paruoštas bulves išdėliokite į kepimo popieriumi dengtą skardą. Kepkite 180 - 200 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 min. Kepimo eigoje bulvių griežinėlius galite apversti.  Kepant įjunkite vėjelį, kad bulvės lengvai apskrustų.
3.Lengvai apkepus bulvėms,  į kepimo skardą suberkite raudonojo svogūno bei juodųjų alyvuogių griežinėlius, viską pagardinkite citrinos sultimis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepkite apie 10 min.
4.Iškeptas bulves sudėkite į indą ir apibarstykite fetos sūrio gabalėliais. Taip pat galite pagardinti šviežiais raudonėliais arba tiesiog petražolėmis.

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK