Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-12-19

Šiek tiek azijietiško skonio patiekalas, puikiai tinkantis sotiems pietums ar vakarienei.

                                                                    

 Kartais tai, kas labai paprasta, būna gerai. Ir man tai patinka. Patinka, kai nereikia prisipirkti daugybės ypatingų produktų vienam patiekalui, kurių dalis taip ir lieka stovėti nepaliesta, patinka, kai nereikia ilgai užsibūti virtuvėje, nes pakanka gero pusvalandžio ir vakarienė jau paruošta arba, kai rodos, visai paprastas patiekalas paragavus pasirodo nėra jau toks paprastas. Taip nutiko su šonkauliukais ir morkų salotomis. Lengvai pakvipo Azija! Tikrai. Ir jiems neprireikė nei ypatingų produktų, nei daug laiko. Viskas paprastai ir lengvai, be iššūkių.

 


INGREDIENTAI:


•    1 kg šonkauliukų;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•   1 valg. š. Kotanyi Azijos prieskonių (kalendra, kalendros lapai, paprika, citrinžolė,imbieras, vaisinė ožragė, ciberžolė, kmynai, česnakas);
•    4 didesnės morkos;
•    2 saldžiosios paprikos;
•    ½ raudonojo svogūno;
•    Sauja skrudintų anakardžių;
•    4 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    2 arb. š. citrinos sulčių;
•    2 arb. š. skysto medaus;
•    2 valg. š. sojos padažo;
•    Žiupsnis druskos.


KAIP GAMINTI:


1.Šonkauliukus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Palikite per naktį išsimarinuoti.
2.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Į kepimo indą sudėkite šonkauliukus, įpjaustykite kelis morkų gabalėlius, įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite orkaitėje apie 40 min.
3.Paruoškite salotas. Morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite. Paprikas supjaustykite plonomis lazdelėmis.  Alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų, sojos padažą bei žiupsnį druskos sumaišykite ir paruoštu padažu užpilkite salotas. Išmaišykite. Geriausia tiesiog rankomis. Suberkite riešutus.
4.Šonkauliukus patiekite su paruoštomis morkų salotomis.

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK