Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-02-25

Valanda laiko - vos tiek ir gausus bei nepaprastai skanus itališkas vakarėlis jau namuose!

                                                                               

 Italija yra viena įdomiausių ir labiausiai įtraukiančių šalių, kuri žavi ne tik kultūra bei gyvenimo būdu, tačiau ir unikaliomis valgymo tradicijomis – čia viskas sukasi apie laiką prie stalo su šeima ir draugais, čia kiekvienas toks susibūrimas būna kupinas jaukaus šurmulio, daug pokalbių ir skanių akimirkų. Šią savaitę LIDL parduotuvėse Italijos skoniai, tad tokį laiką su šeima ir draugais galima lengvai surengti namuose - pardutuvėse tikrai gausu itališkų produktų, kurie akimirksniu įpūs itališko vėjo!
 Italų virtuvė yra ne tik plati bei turtinga, tačiau ir gana skirtinga – kiekvienas regionas išsiskiria tik jam būdingais tradiciniais patiekalais. Taip pat ne ką mažiau intriguoja ir žavi itališkos vakarienės tradicijos – šventinę vakarienę sudaro net kelios dalys! Rengiant vakarėlį su draugais tikrai nėra būtina jų visų laikytis, tačiau žinoti jas visai įdomu. Pasiruošę? Pradedu!

1.Aperitivo. Tai pirmoji vakarienės dalis, kurios metu svečiai dažniausiai bendrauja rankose laikydami nealkoholinius bei alkoholinius gėrimus (čia tikrai karaliauja Spritz bei Prosecco), taip pat ant stalo būna patiekti lengvi užkandžiai, tokie kaip alyvuogės, traškučiai, riešutai, sūris, krekeriai ar panašaus stiliaus skanėstai.
2.Antipasto. Tai antroji vakarienės dalis, kurios metu būna patiekiami kiek rimtesni užkandžiai, tokie kaip įvairių rūšių dešra, kumpis, sumuštiniai, brusketos, daržovės, lašišos ar krevečių kokteiliai ir pan.
3.Primo. Ši vakarienės dalis jau yra skirta šiltam maistui, tačiau patiekalai dažniausiai būna nemėsiški, lengvesni, tokie, kaip rizoto, virtinukai, makaronai ar sriuba.
4.Secondo e contorno. Šioje vakarienės dalyje taip pat visi valgo šiltą maistą, tačiau patiekalai jau būna rimtesni už praėjusią vakarienės dalį – čia karaliauja mėsos ar žuvies patiekalai.
5.Formaggi e frutta. Ši vakarienės dalis yra skirta įvairiems sūriams bei sezoniniams vaisiams.
6.Dolce. Metas desertui! Italija garsėja savo Tiramisu, tortais, pyragais bei ledais.
7.Caffe. Po deserto arba valgydami desertą italai geria kavą, dažniausiai, tai būna puodelis stiprios espresso kavos.

 


 Tikra itališka vakarienė būna išties ilga ir kupina skanaus maisto bei įdomių pokalbių, ir tikrai nėra sudėtinga bent lašelį jos atsinešti į savo namų virtuvę. Šią savaitę LIDL parduotuvėse gausu Italijos skonių, tad tai puiki proga sukviesti šeimos narius, seniai matytus draugus ar kaimynus pasimėgauti itališku vakarėliu – net 5 idėjos, kurioms prireiks lygiai vienos valandos! Gali skambėti kiek neįtikėtinai, bet tai tikrai tiesa – parinkti užkandukai tokie, kuriems pakanka vos kelių minučių, o nustebinsite kiekvieną. Visus ingredientus ir dar daugiau rasite LIDL parduotuvėse. Nepamirškite šalia patiekti itališko kumpio, kelių rūšių itališkų sūrių, alyvuogių – tegu vakarėlis būna sotus ir nepamirštamas, gal ir ne toks ilgas, kaip šventinė vakarienė, tačiau nemažiau triukšmingas ir iškalbingas! Viva l’Italia!

 


Mini mocarelos, kumpio ir vyšninių pomidorų iešmeliai su pesto


INGREDIENTAI:


•125 g mini mocarelos sūrio;
•80 g vytinto Parmos kumpio;
•Keli vyšniniai pomidorai;
•Keli arb. š. pesto padažo;
•Keli švieži baziliko lapeliai.


KAIP GAMINTI:


1.Suverkite norimo dydžio iešmelius – dėkite sūrio rutuliuką, kumpį, vyšninius pomidorus, baziliko lapus.
2.Paruoštus vėrinukus lengvai apšlakstykite pesto padažu.

 


Tuno ir maskarponės užtepėlė  


INGREDIENTAI:


•160 g tuno;
•250 g maskarponės;
•Kelios šakelės šviežių krapų;
•½ arb. š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
•Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus.


KAIP GAMINTI:


1.Tuną, maskarponę, krapus, citrinos žieveles sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais bei alyvuogių aliejumi.
2.Patiekite su traškios duonos riekutėmis ar mėgstamomis duonos lazdelėmis.

 


Brusketos su pesto ir rikotos sūriu


INGREDIENTAI:


•1 ilga ciabatta;
•250 g rikotos sūrio;
•Keli vyšniniai pomidorai (arba saulėje džiovinti pomidorai);
•Keli arb. š. pesto padažo;
•Žalumynų papuošimui;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus.


KAIP GAMINTI:


1.Duoną supjaustykite vidutinio storio riekutėmis, kurias pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus. 180 laipsnių orkaitėje riekutes apkepkite, kol taps lengvai traškios.
2.Ant traškių duonos riekių tepkite rikotos sūrį bei pesto padažą.
3.Ant viršaus uždėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus arba saulėje džiovintus pomidorus. Jei rinksitės vyšninius pomidorus, juos galite dar lengvai apkepti grilio keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Papuoškite žalumynais.

 

Meliono, mini mocarelos ir kumpio kąsniukai


INGREDIENTAI:


•125 g mini mocarelos sūrio;
•80 g itališko vytinto kumpio;
•1/2 meliono;
•Kelių šviežių baziliko lapų.


KAIP GAMINTI:


1.Iš meliono išskobkite rutuliukus arba išpjaukite vidutinio dydžio kubelius.
2.Į lėkštę dėkite meliono rutuliukus ar kubelius, ant jų viršaus dėkite kumpį, baziliką ir perpus perjautus moracelos kamuoliukus.

 


Makaronų salotos su vištiena ir pesto


INGREDIENTAI:


1.300 g makaronų sraigtelių (Fusilli Giganti);
2.100 – 200 g virtos / keptos vištienos krūtinėlės;
3.Saujos vyšninių pomidorų;
4.125 g mocarelos;
5.Šiek tiek šviežių bazilikų;
6.90 g pesto padažo;
7.Sauja mėgstamų riešutų.


KAIP GAMINTI:


1.Makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės ir palikite atvėsti.
2.Vištienos krūtinėlę bei mocarelą supjaustykite vidutino dydžio gabalėliais, pomidorus perpjaukite perpus.
3.Į dubenį su makaronais dėkite likusius ingredientus, viską sumaišykite su pesto padažu. Pagardinkite šviežiais baziliko lapeliais bei riešutais. Riešutus galite lengvai apskrudinti keptuvėje.

 

#Lidl #LidlLietuva #sponsored #ad @lidllietuva #LidlPartnerystė

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK