Susipažinkite, skaniausiems vasaros grilio nuotykiams sukurti Teriyaki jautienos iešmeliai - lengvai karamelizuoti, nepaprastai gardūs, su azijietiškais poskoniais, itin paprastai bei greitai išmarinuojami ir tokie, kuriuos patiks ragauti ne tik ką tik iškeptus, bet ir jau gerokai pravėsusius. Su "Kikkoman" Teriyaki padažu bei BBQ padažu su medumi sukurti Azijos skonius itin paprasta - jie puikiai tinka ir marinatui, ir glazūrai.
⠀
INGREDIENTAI:
•800 g jautienos nugarinės, sprandinės ar kumpio;
•Keli arb. š. "Kikkoman" Teriyaki padažo;
•Kelios skiltelės česnako;
•2 - 3 valg. š. rudojo cukraus;
•Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
•Keli arb. š. "Kikkoman" BBQ padažo su medumi;
•Kelios aitriosios paprikos;
•Šiek tiek sezamo sėklų
⠀
KAIP GAMINTI:
1.Jautieną supjaustome vidutinio storio juostelėmis.
2.Jautienos juosteles marinuojame su Teriyaki padažu, ruduoju cukrumi, alyvuogių aliejumi bei smulkiai tarkuotu česnaku. Viską gerai išmaišome ir paliekame šaldytuve kelioms valandoms ar dar geriau pernakt išsimarinuoti.
3.Išsimarinavusias jautienos juosteles veriame ant sušlapintų medinių iešmelių ir kepame 200 laipsnių kepsninėje.
4.Kepimo pabaigoje iešmelius glazūruojame BBQ padažu su medumi, kad lengvai karamelizuotųsi.
5.Iškeptus iešmelius pagardiname sezamo sėklomis ir smulkintomis aitriosiomis paprikomis.
Reklama | Kikkoman