Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-09-16

Jei mėgstate įprastai svieste keptus cukinijos griežinėlius, šis variantas kaip tik Jums! :)

                                                                          

    Lengvai svieste apkepti cukinijos griežinėliai, šaukštas grietinės ir žiupsnelis druskytės... Tokie pusryčiai man labai patinka, ypač cukinijų sezono metu, kai tik bėk į daržą ir rinkis gražiausias (kadangi kartais man pasiseka būti taupesniai, tai mėgstu tą sezoną prasitęsti, kiek ilgiau cukinijas „pasitaupydama“ dėžutėje sandėliuke) :) Šį rytą, jau suplanavus tuos cukinijų griežinėlius pasikepti,  visai ne-tikėtai akys užkliuvo už varškės pakelio, kuriame tos varškės liko gal kiek mažiau nei pusė, tai nei varškėtukams, nei kokiam gardžiam varškės apkepui tikrai nepakaks, tad nutariau iš jos pagaminti tokį grietininį varškės padažiuką, kuris, pasirodo, labai gražiai su cukinija draugauja! :) O ir tokie cukinijų – varškės „bokšteliai“ visai smagiai atrodo, vis kitoks rytas nei su sumuštinukais :)
 

                


INGREDIENTAI:


•    1 nedidelė jaunutė cukinija;
•    100 g varškės;
•    Keli šaukštai grietinės;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis su kaupu provanso žolelių.


KAIP GAMINTI:


1.Cukiniją supjaustykite vidutinio storio griežinėliais ir nulupkite odelę (nėra būtina, jei odelė plona).
2.Keptuvėje išlydikite sviestą ir apkepkite cukinijos griežinėlius.
3.Varškę sutrinkite su grietine, pagardinkite druska bei provanso žolelėmis.
4.Dėkite varškės masę ant cukinijų griežinėlių ir formuokite norimo dydžio bokštelį :)

 

     
 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK