Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-02-25

Labai gardus, labai rekomenduojamas, ir labai paprastai pagaminamas: puikiems pusryčiams :)

                                                                                          

  Savo ryto neįsivaizduoju be didelio didelio puodelio žalios arbatos. Ryto be susivėlusių plaukų. Ir ryto be sočių pusryčių. Ir vi-sa-da tas pats: dar visa užsimiegojusi, basomis kojomis nutipenu į virtuvę, užkaičiu vandenį ir pradedu varstyti šaldytuvo dureles. Kartais užtenka užsitepti sumuštinį, kartais nepatingiu ir išsiverdu mylimiausią grikių košę, o kartais save nustebinu kokia nau-jie-na pusryčių meniu :) Omletas su gražgarstėmis ir parmezanu? Kodėl gi ne. Dar nebandyta! :) Ir pavyko kuo puikiausiai.

 


INGREDIENTAI:


•    3 kiaušiniai;
•    Keli šaukštai pieno;
•    Žiupsnelis druskos bei juodųjų pipirų;
•    Sauja šviežių gražgarsčių;
•    Gabaliukas parmezano sūrio;
•    Gabaliukas sviesto.


KAIP GAMINTI:


1.Kiaušinius gerai išplakite su pienu, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
2.Keptuvėje išlydikite sviestą ir iš abiejų pusių apkepkite kiaušinių plakinį. Aš kepiau ant nedidukės kaitros ilgiau vieną pusę, kad ir omleto viršus nebebūtų toks skystas ir tik tada apverčiau jį :)
3.Parmezano sūrį patarkuokite stambesnėmis drožlėmis.
4.Ant iškepto omleto užbarstykite šviežių gražgarsčių ir parmezano gabaliukų. Skanių pusryčių ir saulėtos dienos :)

 

          

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK