Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-05-12

Tokie pusryčiai nie-ka-da nepats nuobodūs ir vienodi: įdomus, kiek neįprastas, bet gardus skonis:)

                                                                                      

  Net ir pavasarį būna rytų, kai pažadina visai ne žadintuvas, o smagiai ant palangės bežaidžiantys lietaus lašai. Kai pravėrus užuolaidų kraštelį, nematyti jaukiai žandus bučiuojančios saulės... Tik niūrūs debesys. Tokie sunkūs, pilki, net šiek tiek nuobodoki. Ta-aa-aip... ir vėl orai išdykauja, atnešdami tingią nuotaiką ir spalvų, energijos bei nuotaikos trūkumą. Bet tik ne virtuvėje, ir tik ne pusryčių metu, kai kepami kiaušiniai avokado puselėse! Dar keli traškūs kumpelio ar šoninės griežinėliai, visa sauja šviežių žalumynų, šaukštas natūralaus skonio jogurto ir rytas tampa kur kas nuotaikingesnis, rodos, ta pilkuma už lango kažkur pranyksta :)

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    1 avokadas;
•    2 kiaušiniai;
•    Kelios riekelės kumpelio ar šoninės;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
•    Sauja žalumynų.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Avokadą perpjaukite perpus ir išimkite kauliuką.
2.Ten, kur buvo avokadas kaulas, įleiskite po kiaušinį. Baltymai gali išbėgti pro šonus, todėl avokadus iškart įstatykite į kepimo indą. Taip pat galite dalį baltymų atskirti ir juos panaudoti kam nors kitam :)
3.Kumpelį ar šoninę supjaustykite nedidukais gabaliukais.
4.Prieš kepant, avokadą su kiaušiniu pagardinkite druska bei juodaisias pipiriukais, taip pat pabarstykite kumpelio arba šoninės gabaliukais.
5.Kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje, kol kiaušiniai iškeps.
6.Iškepusius avokadus su kiaušiniais galite pagardinti parmezano drožlėmis. Patiekite su žalumynais, pomidoriukais ar kitomis daržovėmis. Tokį avokadą skanu tepti ir ant skrudintos juodos duonos riekių. Labai tinka pagardinti ir natūralaus skonio jogurtu.

 

        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK