Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-08-11

Visiškai paprasta ir labai gardi lietuviška marokietiškos kiaušinienės improvizacija.

                                                                             

  Kiekvienas rytas akimirksiu gali tapti mažyte švente. Tikrai! Ir kartais tokiam rytui pakanka visiškai paprastos, bet labai gardžios improvizacijos, kurioje susimaišo marokietiška egzotika su lietuvišku poskoniu. Skamba puikiai, tiesa? Shakshuka kaip tik tokia! Egzotiška ir kartu paprasta, su naminiais pomidorais ir kiaušiniais, su dviem skirtingais sūriais ir traškiais lavašo gabalėliais.

 


INGREDIENTAI:


•Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•Kelios skiltelės česnako;
•Keli didesni pomidorai;
•Žiupsnis druskos, baziliko, kitų turimų mėgstamų prieskoninių žolelių;
•Gabalėlis fetos / varškės sūrio;
•Sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
•4 kiaušiniai.


KAIP GAMINTI:


1.Į įkaitintą keptuvę / puodą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles. Lengvai apkepkite.
2.Suberkite vidutiniais gabaliukais pjaustytus pomidorus, pagardinkite viską druska, baziliku (labai tinka ir švieži lapeliai), kitomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. Kaskart pamaišydami pomidorus leiskite jiems suminkštėti ir lengvai ištęžti.
3.Į kepimo indą supilkite paruoštus pomidorus. Suberkite patrupintus fetos ar varškės sūrio gabalėlius, taip pat smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. Lengvai pamaišykite.
4.Ant viršaus įmuškite kiaušinius ir dėkite indą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 – 25 min., kol kiaušiniai iškeps. Pagardinkite šviežiomis petražolėmis ar bazilikais.
5.Labai skanu patiekti su traškiais lavašo gabalėliais – suplėšykite lavašą norimo dydžio gabalėliais, pagardinkite juos smulkiai trintais saulėje džiovintais pomidorais su aliejumi ir kelias minutes apkepkite orkaitėje.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK