Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-12-17

Puikis pasirinkimas artėjančioms šventėms - lengva pagaminti, skanu valgyti.

                                                       

 Karpis yra vienas tų pasirinkimų, be kurių nepraeina nei vienos Kalėdos – šią tradiciją perėmiau iš tėčio ir sėkmingai kasmet tęsiu. Man patinka karpis, kurį valgant jaučiasi lengvas citrusų poskonis, puikiai derantis su žuvimi. Viskas čia taip paprasta, kad šventinius pietus gali pagaminti net nemokantys gaminti!

 


INGREDIENTAI:


•1 šviežias išdarinėtas karpis;
•Žiupsnis druskos;
•Žiupsnis citrinpipirių;
•2 žaliosios citrinos;
•2 geltonosios citrinos;
•Kelios šakelės šviežių petražolių;
•Kelios šakelės šviežių čiobrelių;
•Kelios skiltelės česnako.


KAIP GAMINTI:


1.Nuplautą ir nusausintą karpį ištriname druska bei citrinpipiriais.
2.Vienos žuvies pusės odelę įpjauname keliose vietose ir ten įdedame plonai pjaustytus žaliosios bei geltonosios citrinos griežinėlius.
3.Į žuvies vidų dedame šviežias petražoles bei čiobrelius, taip pat likusius citrinų griežinėlius.
4.Paruoštą žuvį dedame į kepimo skardą. Aplink dedame kelias česnako skilteles, taip pat citrinų griežinėlius,  pabarstome šviežias žoleles.
5.Karpį kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30 -  35 minutes.

 

#reklama #remiama #lidlpartnerystė

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK