Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-23

Receptas, kuris ypatingai tinka atskubančioms šventėms: skanus ir lengvai paruošiamas.

                                                                            

 Kaip man patinka tas šventinis brūzdesys namų virtuvėje! Kepamų imbierinių sausainių kvapas, burbuliuojantis karštas vynas ar miltų debesys, kurie papuošia kiekvieno, gaminančio naminius koldūnus su grybais, nosis. Čia užsuka močiutė, retai virtuvėje apsilankantis senelis, tėtis ir visam kulinariniam paradui vadovaujanti mama. Čia gimsta skaniausi rimti drūti šventiniai patiekalai. Su obuoliais, cinamonu ir medumi. Taip įdaryta nugarinė yra sultinga, kvapni, puikaus skonio ir lengvai paruošiama.

 


INGREDIENTAI:


•    800 g kiaulienos nugarinės;
•    1 riekutė mėgstamos kvietinės duonos;
•    1 vidutinis svogūnas;
•    5 vidutinio dydžio obuoliai;
•    ½  a.š. cinamono;
•    3 – 4 a.š. rudojo cukraus;
•    Gabalėlis sviesto;
•    ½ a.š. medaus
.

 

KAIP GAMINTI:


1.Nupjaukite apie 50 g kiaulienos nugarinės ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
2.Duonos riekę supjaustykite kubeliais ir keptuvėje lengvai apskrudinkite, kad taptų traškesni.
3.Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto ir griežinėliais pjaustytą svogūną. Suberkite rudąjį cukrų ir minutę maišydami lengvai leiskite jiems karamelizuotis. Suberkite ir obuolio kubelius (iš vieno obuolio). Dar kelias minutes pamaišykite ir lengvai pakaramelizuokite.
4.Karamelizuotus svogūnus ir obuolius, mėsos kubelius sumaišykite su skrudintais duonos gabaliukais. Įberkite cinamono.
5.Kiaulienos nugarinę supjaustykite taip, kad gautumėte apie 1-2 cm storio išklotinę. Išorinėje jos pusėje peiliu lengvai įrėžkite rėželius. Įtrinkite mėsą žiupsniu druskos bei juodųjų pipirų.
6.Išklotinę patepkite medumi ir sudėkite įdarą. Jį lengvai paspauskite, kad tvirčiau laikytųsi. Mėsą susukite ir apriškite siūlu.
7.Kepkite 210 laipsnių orkaitėje apie 30 – 45 min. Tuomet į kepimo indą sudėkite likusius obuolius, pabarstykite juos ruduoju cukrumi ir vėl viską įdėkite į orkaitę dar kokioms 20 min.

 

         

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK