Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-31

Lengvi juodos duonos užkandukai: šiek tiek šventiškesnis įprastų sumuštinukų variantas.

                                                                                       

 Burokėliai ir Kalėdos. Tikras šventinis duetas, kurį sutiksi kasmet. Ir visai nesvarbu, ar burokėliai ant stalo puikuojasi gardžioje močiutės silkėje, ar ilgai tėčio ruoštame troškinyje, o gal įsitaiso šalia mamos kimšto kalakuto ar tiesiog pagardina juodos duonos riekutes. Jie visuomet puikiai tinka atskubančioms šventėms. Lengvi duonos užkandukai su varškės užtepėle, lašišos griežinėliais ir burokėliais yra šiek tiek šventiškesnis sumuštinukų variantas, kai norisi kažko kitaip, bet kartu įprastai.

 


INGREDIENTAI:


•    Kelios mėgstamos duonos riekelės;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    Žiupsnis džiovintų čiobrelių, bazilikų ar kitų mėgstamų prieskoninių žolelių;
•    Šaukštas kitas grietinės;
•    100 g varškės;
•    Keli griežinėliai lašišos;
•     1 – 2 virti arba kepti burokėliai;
•    Kelios šakelės šviežių petražolių;
•    Šlakelis citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Varškę sutrinkite su grietine, druska ir prieskoninėmis žolelėmis iki vientisos masės.
2.Duonos riekeles aptepkite varškės užtepu. Jei norisi mažesnių sumuštinukų, riekeles perpjaukite į kelias dalis.
3.Burokėlius supjaustykite nedidukais kubeliais, pagardinkite druska, juodaisias pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus bei citrinos sulčių.
4.Ant duonos riekučių dėkite šiek tiek burokėlių kubelių, po lašišos griežinėlį ir apibarstykite smulkintomis petražolėmis.

 

 

       

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK