Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-03

Traškios lazdelės tikrai skanios: su spanguolių uogiene, cinamonu ir apelsino žievelėmis.

12 lazdelių

 

 Už lango žiemos vakaras. Baltas ir šiek tiek speiguotas, šaltas ir apniūkęs. Vakaras, kai tik namuose tampa jauku ir šilta. Čia vilnonės kojinės, čia mėgstamos arbatos puodelis, židinys, seniai skaityta knyga ir močiutės gaminta spanguolių uogienė. Čia kvepia kepiniais. Kartais imbieriniais sausainiais, kartais meduoliais, o kartais sluoksniuotos tešlos lazdelėmis. Su tarkuotomis apelsinų žievelėmis ir žiupsneliu cinamono. Su ta pačia močiutės gaminta spanguolių uogiene.

 


INGREDIENTAI:


•    250 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
•    Keli šaukšteliai spanguolių uogienės;
•    Truputis tarkuotų apelsino žievelių;
•    Žiupsnelis cinamono;
•    1 kiaušinis.


KAIP GAMINTI:


1.Atšildytos sluoksniuotos tešlos  lakštus padalinkite į 12 juostelių.
2.Ant kiekvienos lazdelės užtepkite spanguolių uogienės bei pagardinkite cinamonu ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis.
3.Paruoštas juosteles susukite, kad gautųsi lazdelės. Kiekvieną jų aptepkite kiaušinio plakiniu.
4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min.

 

 

       

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK