Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-11-19

Tikras šventinis pasididžiavimas kiekvienam - drėgnas ir labai labai šokoladinis tortukas.

                                                                                 

                                16 cm tortukas


  Kaip gera, kai jau pakvimpa Kalėdomis! Parduotuvėse, parkuose, gatvėse ir net truputį namuose. Taip, dar tik lapkritis, bet pas mus jau spėjo įsitaisyti jaukios švieselės, kurios taip ir kviečia greičiau traukti visas dekoracijas iš dėžių ir puoštis puoštis puoštis. O besipuošiant apgalvoti ir išbandyti naujus receptus, kuriais bandysiu stebinti artimuosius. Ir tikrai vienas jų bus rimtuolis labai labai šokoladinis tortas! Puikiai atrodantis, drėgnas, sodraus skonio ir vertas būti išbandytas dar ne kartą. Kepiau šį tortuką Barbora rengiamam tinklaraštininkų konkursui ir mano didžiam džiaugsmui buvau atrinkta jame sudalyvauti, tačiau mažoji vos kelių savaičių namų dirigentė pakeitė mamos planus :)

 


INGREDIENTAI:


•    1 ½ puodelio arba 350 ml cukraus;
•    1 ½  puodelio arba 350 ml miltų;
•    1 ½ arb. š. kepimo miltelių;
•    1/3 puodelio nesaldžios kakavos miltelių;
•    2 didelių kiaušinių;
•    ½ su kaupu puodelio arba 150 ml pieno;
•    3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    ½ puodelio arba 150 ml užvirto vandens;
•    100 – 150 g minkšto sviesto;
•    kelių valg. š. nesaldžios kakavos miltelių;
•    1 – 1 ½ puodelio cukraus pudros;
•    ½ puodelio pieno;
•    1 arb. š. druskos.


KAIP GAMINTI:


1.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2.Dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, kepimo miltelius ir nesaldžios kakavos miltelius.
3.Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite.  Supilkite verdantį vandenį ir dar kartą išmaišykite.
4.Kepimo indą ištepkite gabalėliu sviesto ir supilkite paruoštą tešlą. Kepkite apie 30 – 35 min.
5.Palikite kepinį ataušti.
6.Sviestą, nesaldžios kakavos miltelius, cukraus pudrą, pieną ir druską išmaišykite virtuviniu kombainiu iki vientisos masės.
7.Ataušusį kepinį perpjaukite perpus. Storą sluoksnį paruošto glajaus užtepkite ant vienos dalies kepinio, uždėkite kitą. Aptepkite visą tortą glajumi. Palikite šaldytuve sustingti.
8.Sustingusį tortą papuoškite cukraus pudra, mažyčiais baltais zefyriukais. Improvizuokite!

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK