20 cm pyragas
Kartais Kalėdomis gali pakvipti dar rudenį, kai vis anksčiau temsta ir vis dažniau vakarus norisi leisti namuose su šiltu megztiniu ir vilnonėmis kojinėmis, su cinamonu kvepiančios kakavos puodeliu ir tik ką iškeptu šokoladiniu pyragu. Pyragu, kuris akimirksiu gali tapti šventiniu, kiek išdykusiu ir labai linksmu – vos kelios detalės ir įprastas Brownie virsta briedžiukais. Mažiems smaguriams tikrai patiks!
INGREDIENTAI:
•3 kiaušinių;
•200 g cukraus;
•50 g sviesto;
•100 g natūralaus juodojo šokolado;
•4 – 5 valg. š. miltų;
•1 – 2 valg. š. kakavos;
•Keli ploni riestainiukai;
•Raudoni valgomieji dažai arba raudoni apvalūs saldainiukai;
•Valgomos akys.
KAIP GAMINTI:
1.Išplakite kiaušinius su cukrumi kol gaunasi balsva masė.
2.Sviestą su šokoladu sudėkite į dubenį ir kelias minutes ant vidutinės kaitros vis pamaišydami pakatinkite, kad išsilydytų.
3.Plaktus kiaušinius su cukrumi bei sviestą su šokoladu supilkite į vieną dubenį.
4.Į gautą masę suberkite miltus, kakavą.Viską išmaišykite.
5.Paruoštą masę supilkite į kepimo formelę ir kepkite 170 lapsnių orkaitėje apie 30 min.
6.Kiek pravėsusį pyragą supjaustykite trikampiais gabalėliais ir kiekvieną jų papuoškite raudona nosimi, akytėmis ir briedžio ragais.
7.Iškeptą pyragą galite patiekti su ledais.