Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-10-26

Gardūs, kvapnūs ir lengvai paruošiami keksiukai yra tikras rudens džiaugsmas :)

                                                                

 Rudenį, kai soduose ir kaimuose karaliauja moliūgai, mano sesė namuose atidarė jaukią, cinamonu kvepiančią keksiukų kepyklėlę. Tokių, kurie yra taip lengvai ir greitai paruošiami, kad  neabejotinai puikiai tinka paskanauti ne tik lauktais savaitgaliais, bet ir darbo dienų vakarais. O papuošus juos mažais žaviais moliūgėliais ar vaiduokliukais, galima smagiai sutikti net Helovyną!

 


INGREDIENTAI:


Keksiukams:


•    400 g moliūgų tyrės;
•    4 kiaušiniai;
•    200 g cukraus;
•    300 g miltų;
•    2 arb. š. kepimo miltelių;
•    1 arb. š. cinamono;
•    80 g juodojo šokolado.


Papuošimui:


•    250 ml plakamosios grietinėlės;
•    3 valg. š. cukraus;
•    250 g maskarponės sūrio;
•    šiek tiek oranžinės spalvos valgomųjų dažų;
•    12 pailgų minkštų guminukų;
•    kelių gabalėlių ištirpinto šokolado.

 

KAIP GAMINTI:


1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2.Į moliūgų tyrę imuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išplakite.
3.Suberkite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Gerai išmaišykite.
4.Paruoštą tešlą supilkite į riebalais išteptas kepimo formeles. Į kiekvieną keksiuką įdėkite po gabalėlį juodojo šokoaldo. Kepkite orkaitėje apie 20 min. Keksiukus palikite visiškai atvėsti.
5.Grietinėlę su cukrumi išplakite iki standumo. Pamažu įmaišykite maskarponę. Jei gaminsite vaiduokliukus, tai kremas turi likti baltas, jei norėsite ir moliūgėlių - dalį kremo nudažykite su valgomaisiais dažais iki ryškios oranžinės spalvos.
6.Nupjaukite atvėsusių keksiukų ‘kepurėles’ ir užtepkite paruoštu kremu. Per vidurį uždėkite po guminuką ir kiekvieną jų, naudodami konditerinį švirkštą, papuoškite kremu.  Iš tirpinto ir jau vėsti pradedančio šokolado pagaminkite vaiduokliukams akis bei burnas, o moliūgėliams – kotelius.

P.S. Moliūgų tyrę pasigaminti labai paprasta! Supjaustykite moliūgą į kelis didesnius gabalus, išskobkite sėklas ir dėkite į kepimo popieriumi ištiesą kepimo indą. Kepkite 200 – 220 laipsnių orkaitėje, kol moliūgas labai suminkštės. Moliūgo minkštimą sutrinkite iki vientisos masės.

 

 


 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK