Aš mėgstu picą. Mano vyras ją mėgsta dar labiau. Tik Adelė dar nėra apsisprendusi. Gal bus taip, kad gerokai paaugusi ji norės picos pirmadienį, trečiadienį ir dar būtinai šeštadienį, o gal tiesiog tai bus dar vienas patiekalas be kurio gyvenimas yra ir taip skanus. Jei bus pirmas variantas, tai tikrai labai džiaugsis tėtis, jei bus antrasis variantas, žinoma, džiaugsiuosi aš. Bet džiaugsiuosi ir pirmuoju variantu, nes ne visos picos yra blogis. Tikrai ne. Svarbu geros kokybės ingredientai ir to blogio kaip nebūta. Arba dar geriau – daržovių pica! Iš daug daug daržovių, vien tik daržovių. Kai iškepiau tokią, mažos akutės labai nepatikliai nužvelgė, tada maži pirštukai šiek tiek įsidrąsino ir pamažu pradėjo tyrinėti atsirinkdami tai, kas skaniausia. Man ši pica labai patiko, patiko ir Adelei! Išskyrus, žinoma, pomidorus. Dabar jie šiek tiek ignoruojami.
INGREDIENTAI:
• 2 saldžiosios bulvės;
• 1 arb. š. alyvuogių aliejaus;
• 2 – 3 valg. š. naminio pomidorų padažo (tinka ir tiesiog ištroškinto pomidoro tyrė);
• 100 g mocarelos;
• 1 saldžioji paprika;
• 1 nedidelė cukinija;
• Sauja pievagrybių;
• Keli vyšniniai pomidorai arba 1 didelis pomidoras;
• Sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
• Žiupsnis džiovintų bazilikų, raudonėlių.
KAIP GAMINTI:
1.Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2.Kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi ir sudėliokite bulvių griežinėlius keliais sluoksniais vienas ant kito. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min., kol bulvės ne tik suminkštės, bet ir lengvai apkeps. Bus tvirtesnis picos padas.
3.Ant iškeptų bulvių tepkite naminį pomidorų padažą, užberkite pasmulkinto mocarelos sūrio ir sluoksniuokite paprikos, cukinijos, pievagrybių bei pomidorų griežinėlius.
4.Viską pagardinkite džiovintais bazilikais bei raudonėliais, užbarstykite tarkuoto sūrio ir kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje, kol daržovės lengvai suminkštės.