Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-07-20

Skanios ir maistingos, lengvai paruošiamos salotos ne tik vakarienei, bet ir pietums.

                                                                       

 Mėgstu vakarus. Kai dienos darbai lieka giliai paslėpti rankinėje ir gali ramiai įsijungti naują mėgstamo serialo seriją. Kai nusispyri aukštakulnius, pasidarai didžiausią puodelį arbatos ir atsilauži ne ką mažesnį gabalėlį tik neseniai nedidukėje kepyklėlėje iškepto pyrago. Kai visa šeima susirenka prie vakarienės stalo ir garsiai šnekučiuodamiesi mėgaujasi akimirkomis kartu. Tai laikas, kuris džiūgina. Ir kartais lepina puikiomis lęšių salotomis su keptais burokėlių bei morkų šiaudeliais. Skaniomis, nekaprizingomis ir lengvai paruošiamomis, maistingomis ir tikrai sveikomis.  

 


INGREDIENTAI:


•    100 – 150 g lęšių;
•    1 - 2 morkos;
•    1 virtas burokėlis;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Sauja šviežių petražolių.


KAIP GAMINTI:


1.Lęšius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
2.Nuluptas morkas ir virtą burokėlį supjaustykite vidutinio storio šiaudeliais. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais bei alyvuogių aliejumi.
3.Paruoštas daržoves sudėkite į kepimo indą ir kepkite  orkaitėje 180 – 200 laipsnių temperatūroje, kol lengvai apkeps.
4.Iškepusias daržoves sumaišykite su lęšiais ir smulkintomis petražolėmis.
5.Salotas pagardinkite alyvuogių aliejumi bei druska, pipiriukais.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK